lørdag 3. juli 2010

tomathjørnet og behold: balsamblad som ENDELIG blomstrer

Nå vokser det så det knaker :D Har gått og følgt med på pinnene hvordan veksten er og en kan nesten se forskjell fra dag til dag. Det er moro!
Under er forrige ukes bilde


Denne ukas bilde, tatt en dag seinere enn planlagt. Dvs en ekstra dag å vokse på. Kveldens bilde er tatt i litt annen vinkel siden det står ikke bare en, men to stiger i veien for sikta. Det har også dukket opp to verandakasser med salat. Kjøkkenhagen har blitt et katastrofeområde med store svarte beist som valser ned nettinga og jordbader når ingen ser... Sukkererter og noen få bønner har også fått nye hjem og murerbaljene fylles opp med ringblomster der reddikene har bodd.

Når vi først befinner oss i tomathjørnet så vil jeg vise hva jeg fikk i morgengave av mine elskverdige katter. heile 2 spissmuslik, bare til meg...!! Er jeg ikke heldig?Mjødurten nede i veien har begynt å blomstre, noe humlene tydligvis setter pris på. I det heile så ser det veldig mye humler her nå. Det var skremmende lite her i vår, men nå surrer det rundt overalt :) Har halve åkeren full av kløverplanter og plenen på nedsiden av huset har jeg ikke kunnet klipt pga alle humlene som koser seg der.


Noe annet som blomstrer er denne!! Hurra, sier jeg bare :D Nei, jeg må vell si litt mer, hehe. Dette skal være balsamblad (Tanacetum balsamita) som jeg fikk fra både Solveig og Jorunn i fjor. Det er ikke det at blomstene er så fancye eller noe sånt, men de har stått med knupp nå i noe som kjennes som evigheter. Knoppene i seg selv er egentlig ganske fine når en ser etter, men det er jo litt mer stas med blomster. Hvertfall første gang de viser seg.
Når en googler får en opp bilder av balsamblad med gule blomster/uten kronblader. Hadde derfor inni mitt hode forestilt meg at det skulle mine også bli. Hvis noen har noe vettugt å si om dette så hadde jeg blitt taknemlig for det :)

Gubben har ikke kommet heim ennå, kjørte tom for diesel med den nye bilen og har problemer med å få start på den igjen. Pappa reiste for å redde han i halv åtte tiden, så forhåpentligvis for alle parter er den snart i gang igjen. Tenk å surre sånn... :P

Ingen kommentarer: