onsdag 13. juli 2011

Driver å lager bed


Har jobbet med å få plantene mine i jorda i det siste. To små bed har blitt til og jeg har utvidet et jeg hadde begynt på tidligere i vår/sommer. Her kommer bilder som viser ståa akkurat nå, så får vi se om det har vokst noe fram til høsten. Moro med før/etter bilder og det blir vell enda mer moro til neste år tenker jeg :)

Kaningarebeddet. Består av hestekastanje (som sto her fra før av. Håper den ikke blir så store her i høgden og at den evt kan beskjæres hardt...) sibiriris, rugosa hybrid, Euphorbia rubra, Iris sp, sånne rosa "bringebær" blomster, heuchera og rosegeranium bla. Tanken er at bedet skal fortsette bak kaningaren mot stabbura. Der tenkte jeg å plante til med busker og har alt satt en nyinnkjøpt Rosa Mundi der. Lathyrus officinalis(?) har jeg planta midt på, men den har ikke kommet ordentlig igang. Plenen blei snaua med ryddesaga og aviser lagt oppå. Et forholdsvis tynt jordlag er opp der igjen og jeg må nok fylle på litt meire i løpet av. Effektivt om noe ulekkert er gjærde som er satt opp. Disse gule gjerdestolpene fra Bole er gull verdt!! Onde fjærkre kan bare stå utenfor med lengt i blikket, her er det ikke mulig å grave >:)


Kjapt overblikk over inngangspartiet. På hitsida av døra er det Phalaris-gras, noe jeg tror er en malurt og min o elskede kaprifolstikling fra Hjartdal, samt en låg georgine. Ikke lett å se, men de er der...

Plantene får fin utsikt hvertfall :)


På den andre siden av døra har jeg planta ned Hostaene 'Nothern Exposure', 'Blue Ivory', 'White feather' + 3 andre jeg hadde fra før av. Den ene sorten er en storbladet, grøn sak jeg henta hos foreldra mine. Et stort beist av en plante som sikkert dekte en kvaderatmeter. Aconitum bicolor, Eryngium, kvit Iris sibirica, 2 Aronia, Tiarella, en lyserosa lupin, kvit akeleie, Primula, Heuchera, sølvbunke, og noen Geraniumer. Inntil veggen er det Phalaris gras, malurt, grøn Hosta og to Alpeklematiser, den eine er hvertfall blå, den andre er enten gul eller rød.... eller blå ;)Så litt diverse.

Kaninene lever glade dager i garen sin. Skal ALDRI ha en ensom kanin igjen! Se! En klump med kaniner <3

Hurdalsrosa har så smått begynt å blomstre. En fin makker har plutselig dukket opp også.
Potentilla som svigermor har sådd. Nais farge!!


De gule dagliljene som "alle" har her i området synger på siste verset. De lukter så nydelig!


Enga på nedsiden av huset har begynt og blomstre også. Her gikk sauene og beita i vår, må huske å gjerde vekk dette til våren så de kommer i gang litt tidligere = tidligere slått. Ikke for det, slåttevær har det ikke vert i det siste...


Meir oppdateringer kommer snart. Har et kjøkkenhageinnlegg klart også :)

1 kommentar:

ElseT sa...

Her var det mykje på gong. DEt er spennade med nyplanta bed, sjå korleis dei veks seg til. Eg kan ikkje sjå korleis ting vil ta seg ut før det tek seg ut. Ser ut til å vere eit koseleg rardtun du har. Ser og godt kvifor du kallar bloggen din for Bakkane. Ha ei god veke, klem frå Else.