torsdag 20. mai 2010

Det blomstrer + en ukjent

De siste par dagene har det vert reine sommerværet med over 20 deilige grader. Etter helgas rotbløyte har det nermest eksplodert rundt en og fargene er så intense at det er en fryd! Eksplosjonen har fremkalt blomster både her og der, til og med under trappa blomstrer det hehe


Se! Selvsådde stemor sloss seg opp av grusen. Er det rart at det er en populær sommerplante når en ser hvor mye de gir for ingenting?

Har hele tida trodd at dette var valurt, men etter en tråd på gal så har jeg innsett at jeg nok tar feil og at det er blå lungeurt istedet. Fin er den hvertfall med sine knall blå blomster :)


Småhjerte har så vidt begynt å blomstre. Flytta små plantebiter forran kjellerinngangen i fjor og er veldig fornøyd hvordan den alt nå breier seg utover. Kjekk plante dette her.Hmm... Dette blei vel mykje fugleperspektiv så blomstene er overdimensjonerte. Fargen er også feil og skal være skarp rosa. Primula-et-eller-annet. Kjempesøt!
Rhododendron med støvete blader
Hvis jeg ikke husker feil så er dette en villtulipan som lett kan spre seg. Etter dreneringsarbeidet i bedda i fjor så har det poppet opp i begge bedda med ingangspartiet. Fant en nede på jordet også, mon tro hvordan den har kommet seg dit?
Inne primula som er plantet ut. To av dem jeg har er hvertfall fire år gamle, lette å ha med å gjøre, men morsomt for det :)
------------------------------------
Så til den ukjente. Dette er i grunn litt flaut, men jeg har faktisk sådd denne selv...tror jeg... Eller det kan være et resultat av bytting av prikledott? Den har blader som minner om stokkrose (ettersom jeg kan huske :/), men heldigvis så er det ikke det. Var redd at jeg hadde misshandlet dem så fælt at de begynte å blomstre på 20cm....


Nåja, spesiellt frodig er den ikke, men til mitt forsvar har jeg gjødslet dem nå...
Her er bilde av blomsten. Noen forslag?Til slutt et bilde av en liten kjekkas. Den gamle minihanen hadde et ublidt møte med en øks her i vår, han hadde problem med beina stakkars, så dette er arvetageren. Og i motsetning til den gamle så flyger ikke han her i synet på deg når du krabber inn i garen for å gi vann og mat. Slapp dem ut i garen i går og de fikk en liten luftetur på plenen i formiddag. Koselig med høns!


3 kommentarer:

Mariann sa...

Mye flott som blomstrer hos deg nå. Artig med stemor som sselvsår seg. Her har vi og hatt varme de to siste dagene, så nå gror det i ekspressfart. Kan desverre ikke hjelpe deg med den ukjente. Stilig kar den siste der.

hajal. sa...

Eg kan dessverre ikkje hjelpe deg med den ukjende, ville bare seie at det ligg ein award og ventar på deg i min blogg! ;-)

Margrethe sa...

Det er en spennende tid når glemte og forvillede planter dukker opp hvor du minst venter det. Og når det i tillegg dukker opp "helt nye" planter, da er liksom det bonusen. Så flott hanen er!Håper vi får se flere bilder av han etter hvert. Ha ei deilig hagehelg med forhåpentligvis litt varme.