torsdag 24. juni 2010

3 knalle som blomstrer nå

Var en liten tur ut i sta og henta inn klær fra tørkestativet. Været er veldig ubestemmelig, fortsatt grått og gjennom rutene så ser det ut som regner støtt. Det kan vel si noe om rutenes tilstand og jeg fant akkurat på hva jeg burde få gjort i morra... Men tilbake til min tur ut. I pallekarmene mine står det planter som venter på det gode liv, røtter i bakken. De må nok vente til neste år før deres drømmer går i oppfyllelse, men en ting som kanskje er verdt å huske er at disse tre må vell være som dynamitt sammen, hehe


Lychnis arkwrightii 'Vesuvius' fikk jeg i våres av Sony og det er et bytte jeg IKKE angrer på. Har du sett så flott en farge da? Den er mørkere i fargen enn det som kommer fram på bildet. Heilt knall :D

En annen knall er steppesalvien (salvia nemorosa) som jeg sådde for et par år siden. Den har fått sine drømmer knust og har blitt sperret inne i en potte igjen stakkars. Men blomstrer gjør den. Den burde igrunn støttes opp for stilkene legger seg fort utover. Er mørkere blå i virkeligheten.


Trollius irciticus har samme farge som eggeplommene fra sommerglade høner. Denne sådde jeg i fjor vinter og jeg har vist den tidligere også.

Det er moro med farger ;D

2 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Hei du, masse flotte planter du har i pallekarmen din. Når det gjelder planta du lurte på inne hos meg går jeg ut ifra at det er de rosa ved siden av de varigerte stråene? Det er ormerot, en skikkelig rotspreder som du kommer til å få masse av etterhvert. Jeg liker de veldig godt jeg da.
Ha en fortsatt flott kveld!

Mari sa...

Takk skal du ha Lene :) Kjekt med en liten advarsel. Den sto fint sammen med skvalderkål så det forundrer meg ikke at den er en tøffing ;)