tirsdag 1. mai 2012

Årets lamming er godt i gang :)

og godt er det :D Koselig er det når det plopper ut små sauebebiser både her og der. I fjor blei de ferdige på 14 dager og håpet er at de er like kjappe i år. Å stå opp fleire ganger om natta for å se om noe er på gang gjør at en blir litt rar kan en si ;)

Til nå i dag har det kommet 4 lam fordelt på 2 søyer, det er bra. Villsauen får stort sett ikke fleire enn 2 lam og det passer bra da de kan få en spene hver. Målet er å ligge så nerme 2 i snitt som mulig og til nå i år så ser det veldig bra ut med 12 lam på 6 søyer. Er igjen 16 som skal lamme så blir spennende å se hva sluttresultatet blir :D

Bildet under er fra i fjor, men siden hun fikk to fine lam i dag så får hun være dagens modell.

I dag er det sol og fint og så fort tekoppen er tømt er det ut og pusle. 
Ønsker alle en fin 1 mai dag :D


3 kommentarer:

Bille sa...

Hei! Så spennende med lammingen! Jeg husker lam var en stor vårgreie da jeg var liten, det var sauebeite like ved. Liker bildet, fin stemning i det. Lykke til med de resterende!

Mariann sa...

Det må vel være vårens vakreste eventyr. Håper det går bra med resten også. Skjønner at det kan være litt slitsomt med nattevåk i den mest hektiske perioden.
Fint vær her også. Jeg har vasket vinduene i vest før solen kommer på de. Nå skal jeg straks ut igjen i hagen.

Elisa sa...

Ååå, lam om våren er vel kanskje det finaste eg veit. Mange gode barndomsminner frå lamminga hos besteforeldra mine! Hadde eg hatt plass skulle eg hatt ein liten saueflokk tvert. Kanskje ein gong?