mandag 30. april 2012

En bæråker i startgropa


Prosjekt bæråker er såvidt i gang. Har endel stiklinger av rips og solbær som burde få komme i bakken snart. I går var jeg ute og målte og stikka opp og det blei ca sånn her:


Har glemt å sette på avstand mellom rekkene med bærbusker/bringebær, men den er 2m. Avstander mellom planter og rekker har jeg funnet i "Dyrking av grønnsaker, frukt og bær" av Torfinn Skård, kjøpt i en bruktbutikk, kan anbefales. I motseting til nye hagebøker inneholder denne harde fakta og lite bilder og er i mine auger meir nyttig :)

Her er forresten et bilde som viser litt hvordan hellinga er, men det kommer ikke heilt fram ser jeg. Der de to små haugene med høy ligger, til venstre i bildet, er der åkeren blir.


Hvis noen har innspill og kommentarer til plassering i forhold til helling osv så spytt ut :) Jeg er åpen for diskusjoner :)


3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Spennende med bæråker, flott oversikt du har laget.Min erfaring er at bringebær kommer med utløpere i alle retninger, det kan være greit å vite.

Lykke til med prosjektet!

Bodil sa...

Så greit med en slik plan. Planlegger selv hage, så skal ta en titt i den boka du snakker om :)

Mari sa...

Ja bringebæra er fæle til det. I nuet er det greit siden jeg skal tinge rønninger av naboer og familie. Tenkte jeg skulle gjøre det sånn at en kan kjøre med plenklipper rundt rekkene og der fant jeg ut at jeg får nok endel grasklipp alikevel :D Hah!!

Ja det er nok ikke dumt, Bodil! Hvis en overser datidens sprøyteråd så er boka gull den :)