fredag 17. desember 2010

Juleølet er på flaska og vi du ha et lettvindt middagstips for de matglade?

Som nevnt fra oven så er juleølet ferdig flaska. Årets øl blei et lettvindere alternativ enn den vi (les jeg) pleier å lage da en av de essensielle ingridiensene uteblei. Hva er nå denne o spesielle ingridiens, spør du? Bresk (einer)! Grunnen til at bresken ikke fikk være med på moroa er av den enkle grunn at jeg er lat. Forferdelig lat! Jeg hadde nemlig ikke gidd til å gå på leit etter denne eviggrønne saken når jeg måtte kjempe meg gjennom kratt og bar, i oppforbakk og i mange minus. Derfor blei det en vørterøl i dunken i stedet. Tror egentlig at det ikke blei så verst etter den lille prøvesmaken jeg hadde tideligere.

Som nevnt i forrige innlegg så nærmer jula seg farlig fort. Det positive er at maten er på plass og jeg har det jeg trenger av tallerkner og bestikk og annet som skal på bordet. Så kommer utfordringen, bordet. Akkurat nå er ikke bordet der den skal være, men oppi hytta, noe som kan bli interresant når en skal balansere beistet ned til vegen. Heldigvis er det ikke så langt den skal fraktes så jeg håper det skal gå greit. I tillegg til det store bordet har jeg et utrolig kjekt lite bord som på magisk vis kan brettes ut og snurres slik at bordplata blir dobbelt så stor. Dette er et loppis-funn som vi har brukt som kjøkkenbord de to siste plassene vi har bodd. Jeg ELSKER det bordet :D Med disse to så burde det bli plass nok.

Men i overskriften har jeg jo fristet med et enkelt middagstips, og det skal jeg fortelle deg om nå. Her om dagen så kjørte jeg heilt til Seljord (20 min ;) ) og kjøpte meg nanbrød, naturell yoghurt og avokado ( i tillegg til julehandel, jobbintervju (fikk jobben!!) og dyrlegebesøk med pusil (går bra, bittsår i halen) ). Avokadoen moset jeg og blandet med sitronsaft, salt og pepper, mens nanbrøda ble stekt etter anvisning på pakka. La også til en god klatt med yoghurt. Dette var kjapt, enkelt og utrolig godt!! Beste grasenkemeddagen EVAH!! Greit tips nå i førjulsstria da tida kan bli litt knapp?

For å ha med et bilde så viser jeg fram noen av hjertene jeg har strikket som snart skal en tur i vaskemaskina. Enkle og greie og lage. Går nesten 10stk på et 50g nøste. Oppskrift finner du her :)

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Så flott å lage juleølet selv, det smaker sikkert godt...

Gratulere med ny jobb!

Mari sa...

Takk takk :) Ja det er litt moro å prøve. I fjor blei det lite kullsyre i og det synes jeg er litt avvitsen. Håper på meir futt i ølet i år!