torsdag 21. april 2011

blåveis, kjøkkenhage under construction og teppekasse prosjekt

I kveld har jeg vert blåveispike og beskuet enorme mengder av små, blå skjønnheter. De popper opp som paddehatter bak hytta og det er en fryd og kravle seg oppover lia der :) Det har så smått begynt å komme kvitveis også så når blåveisene sier takk for seg for i år så overtar deres vene søster showet.

Svigermor var nede en tur på tirsdags formiddag og hentet planter i kjøkkenhagen. Det frigjorde et hjørne og jeg har stort sett bodd der de to siste dagene. Kjempemoro å rote i jorda, men arg(!) så forferdelig lang tid det tar å luke vekk kvekerøtter og annet gras! Blir nesten litt sprøere enn det jeg er fra før :P Men i går fikk jeg plantet til hjørnet med litt etasjelauk, graslauk, salvie og et par avleggere av lavendel (morplanta har faktisk klart seg her i 4-5 år!) pluss diverse påskeliljer/pinseliljer. Vet ikke hvor lurt det er å plante dem sammen, men planen er at laukene popper opp, glade og fornøyde om våren, og når de er avblomstret har urtene kommet seg såpass i gang at de skjuler de visnende laukene.

Det er i hitre kant av kjøkkenhagen jeg har begynt. Inni mitt hode har jeg et bilde av pallekarmer på flata, urtebed langs med gjerdet på flata og terasser i bakken. I bratta står det noen ripsbusker som skal opp og fraktes til svigermor før terassehagen skal anlegges B). Hadde egentlig lagt inn et bilde over de få kvadratene jeg har ordna, men bildet forsvant så det får jeg vise seinere. Bildeopplegget i blogspot er for tiden fryktelig irriterende...
I framkant er mine eminente kompostbinger også, imponerende hvor mykje bedre ting ser ut med et strøk maling ;)


Snakker om maling så har jeg malt denne og en som var hakket kortere. Dette er et før-bilde... Tenkte at det skulle bli pute/teppekasse som en også kan bruke som krakk. mangler hengsler og skumgummi, men skal se om jeg får tak i det snart :) Greit å ha en kattefri plass til å ha tepper som ikke er i bruk :)1 kommentar:

Mariann sa...

Nydelige blåveis. Har prøvd flere ganger, men jeg får de ikke til her.
Stilig putekasse.