onsdag 27. april 2011

Alle pallekarmers mor

I går hadde Gubben, som stadig er på pallekarmjakt, fått tidenes største fangst; Alle Pallekarmers Mor. Mor med stor M. Såvidt jeg fikk beistet med meg heim fra drop off plassen. Til sammenligning Euro-pallekarm og Jaromann.
Lengda er på 220 og bredda på snaue 120cm. Må være spesiallaga for en eller annen rar palle for den vanlige pallekarmen var akkurat for stor for å "kobles" til. Dette skal bli "karmen for alt som er stort og som må vente for å bli plassert i terraser som ikke blir laget med det første", matplanter som rabarbra og løpestikkearmeen min.

Nåe jeg først er inne på pallekarmer så kan jeg vise et lite underveisbilde fra kjøkkenhagen. Pallekarmen har fått innhold som salat 'Americanisher Braune', 'Maiköning', 'Red salad bowl' og ruccula, reddik 'Cherry Belle' og noen Teddy Bear solsikker. Legg merke til kattedosperra som forhindrer kaos i såradene :) Har en pallekarm bak denne også som har pastinakk og gulrot til frøproduksjon. Bak steinene befinner det seg div urter og laukvekster som pinseliljer og krokus. Kompostkvernet kvist er dekke mellom bedda.


Det har vert nok en fin dag, litt kaldt fra morran av og litt kald vind, men stort sett sol og varmt :) Bladene har begynt å sprette og jeg skal avslutte kvelden med å strikke ferdig første del av mysteriesokken på Hobbyboden :) Life is good!

4 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Det var litt av en pallekarm :-) Jaja - det høres ut som om du får bruk for den :-) Kos deg i godværet!

Fru.Underberget sa...

Så heldidg du er som har fått tak i en så stor pallekarm! Visste ikke at det fantes engang:-) Jeg har også bestemt meg for å adoptere pallekarm planting og skal sette i gang neste uke håper jeg. Hvor får du tak i pallekarmer og hvor mye må du evt betale for dem?? Ha en fin vårdag:-)

Mari sa...

Gubben kjører for en av Schenkers underentrepenører og noen har han funnet stikkende ut av konteinere på terminalene og andre har blitt lagt til side for han. Mitt beste tips er å høre rundt på industriområder. Tidligere har jeg spørt div trevareforhandlere og FK, men da blei jeg bare sett rart på... ;)

Elisabeth sa...

WOW, så bra!! Pallerkarmer er kjempeflotte til kjøkken/urtehager, og den enorme du har fått tak i er jo rene skatten!! Gleder meg til å se den fullt av gode spiselige saker!