søndag 10. april 2011

Manglende kø-mentalitet

Selv om det ikke har vert sol i dag har det vert godt og varmt, heile 16 varmegrader(!), og jeg har stort sett vert ute og vasa i heile dag :) Plenen er raket, har begynt å luke brennesle i kjøkkenhagen og samla sammen paller som vinterveden har stått på. Hønene har vert ute og spasert og plukket i fjorårsgraset, men det har vert litt syting i dag. Fant fram kassa i kveld som traktorkjettingene kom i og la inn et plastegg. Det var fine greier!! 4 egg har vi plukket, noe som er ganske så bra siden vi har hatt noe problem med eggspising i det siste. Kassa er gaske stor og det må være god plass til 3 høner i den, men nei. "Vi vil heller stable i høyden mens vi blir stirret på av høner som "ikke får plass"". Rare dyr...

3 kommentarer:

smgj sa...

Du vet det kanskje? Eggspising kan være en følge av lite kalsium i foret. Verpefor eller skjellsandtilskudd kan over tid hjelpe. (Eller øksa. :( )

Ellers er det gøy å lese om hønelivet.

krepsemor sa...

Hønene er noen rare dyr =) Står de der ennå? He-he! Egg er veldig godt, og vi spiser mye. Kanskje vi skulle hatt noen høner! Vi hadde hønsegård da jeg vokste opp, og det var alltid koselig å gå og plukke egg!
Det er herlig å være ute og jobbe når været viser seg fra en sånn side! La oss håpe vi får mange slike dager!
Ønsker deg en fin uke!

Hønemor sa...

Koselig blogg :-)

Høner er merkelige dyr ja. Ikke alltid like logisk det de finner på å gjøre ;-)

Ha en fin uke!