torsdag 5. mai 2011

Søte små og actionbilder

Her renner lamma omtrent ut av søyene. Siden mandags ettermiddag har det kommet 14 lam og de eldste lamma var ute for første gang i dag. Det blir det koselige bilder av :)

Denne søte lille saken her for eksempel."Jeg synes det var fint å komme ut jeg" sier han lettere forrvirra. Ikke bare bare å være ny i verden og plutselig komme ut.
Men det er moro også for det er bedre plass å leike på, selv om de er litt for små til å gærne seg noe særlig ennå. Sjekk det fantastiske ansiktet til søya, hehe XD midt i tygginga, hakkje lært å tygge med munnen lukket disse nei :)Her er mamma med det lille brune lammet og lammet vi fikk i mars i bakrunnen. De vokser fort!!
Er ikke bare enkelt å være søye heller når lammet blir så stort at heile bakparten hopper når det skal die...

Så litt actionbilder
Førstelams søye som skal til å lamme. Hvis jeg kunne bestemme så ville jeg gjerne at de skulle ha lamma inne, men det var denne ikke enig med... For ikke å stresse med å få henne inn i fjøset så satt jeg heller å spionerte. Nå har hun reist seg og lagt seg en stund. Ligger å trykker og opp å grave med beina.Etter en stund kom det hardere rier og det er ikke noe moro å se at dyra har det vondt... Lurte på om jeg skulle ned å hjelpe til, men når hun først la seg for å presse ordentlig så smatt det ut som bare det.


Et fint søyelam :)

Det er moro med lamming når alt går bra. Krysser fingrene for at det går greit med resten også.
5 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Det var bildene sine det.. Her er det ikke mye klipping, epidural, lystgass eller badekar gitt. Godt det gikk bra. Jeg nyter synet av masse søte lam like ved jobben hver dag. Disse går ute hele året. De første kom i februar..

ElseT sa...

So kjekt det var med bilde av mor og barn. Eg bur midt på landsbygda, men har hverken sett eller høyrt lyden av sau eller lam enno.

Mariann sa...

Flotte sauer og skjønne lam. Håper det går bra med resten av lammingen også.

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Hva slags sauer er det du har? Steinaldersau? Spælsau? Jeg ser at de er litt annerledes enn de "vanlige" sauene her omkring, som vel hodvedsaklig er Steigar. :)

Mari sa...

Ja det er et ordentlig vårtegn når sau og lam tusler ute på beite :)

Vi har "villsau"/gammelnorsk sau. Ifølge skogoglandskap.no så stammer villsauen fra kystsauer, mens gammelnorsk spæl kommer fra innlandssauer. I hine hårde dager. :) Trivellige dyr, men meir sky og "heite" enn dala som det er mest av her i området. Steigar er det så vidt jeg veit lite av her :)