torsdag 27. januar 2011

Å velge farger er ikke lett...

Nå holder jeg på med noe jeg egetlig hater; å velge farger på kjøkkenet og soverommet/hobbyromet/stua? oppe... Det eneste jeg er sikker på er at de romma males.... Forresten, alle romma må males for selv om farger er fint, liker jeg dem best i morderate mengder...
Men la meg holde meg til de to valgte rom først. Pr dags dato er kjøkkenet, jah hva skal jeg si, en mellomting mellom blå og turkis med turkise lister(!) Rommet oppe har gammel ubehandla panel og er mørkt som bare det.
Mannen min har vokst opp med sterke farger og har lyst på blå innredning slik vi hadde i Drangedal. Blå er en fin farge, men hva med en sandaktig farge på innredning med litt blå innimellom istedet? Sammen med lyse vegger, da blir det ikke så "in your face"???
Selv om kjøkkenet er det som burde vert prioritert begynner jeg oppe. Litt enklere mtp lukt og lufting og slikt. Foreløpig heller jeg mot lys, lys grønn (moahaha, farger!!!) eller kaskje noe mer mot kvit? Problemet er at jeg blir aldri ferdig med å lure, blir nesten litt sprø!?!
Har malt endel i forrige huset vårt så vet at jeg har beslutningsvegring. For å skåne malingmannen for min lidelse plukket jeg ut noen farger i stillhet og spurte etter grunning og kvistlakk. Det er hvertfall en begynnelse... :P

Under er de fargelappene som blei med meg heim...Men alt er ikke bare elende! ;) Bestilte meg et etui til å ha saks og pinner i av ei på Hobbyboden og fikk den i posten her om dagen. Den blei tatt i bruk med det samme med et håp at saksa skulle holde seg på en plass. I tillegg brifer jeg med min nye rundpinne fra KnitPro. Har ikke prøvd dem før så håper at de var verdt kronene. De gamle metallpinnene er hvertfall ikke kompatible med mine hender :)4 kommentarer:

Mariann sa...

Det er ikke så lett å velge farger, men jeg syns du har funnet noen fine der. Jeg syns også det kan være lurt å ha duse, nøytrale farger på store flater og så kan heller detaljer/tilbehør ha litt kraftigere/sprekere farge. Det er også lettere å bytte ut om man skulle gå lei.

Anonym sa...

Mange fine farger der :O) Farger en en veldig individuell ting. Jeg har malt dagligstua i en farge som heter HAMP, gangen i en farge som heter TYLL og så skal jeg ha ENGFIOL flere steder etterhvert. De to førstnevnte blir jeg nok aldri lei.

Ønsker deg lykke til :O)

UnaCita

Randines hageblogg sa...

Jeg lider også av beslutnings-vegring når det gjelder farger og har en tendens til å velge samme farger som før.

Flott etui til saks og strikkepinner!

Mari sa...

Takk for det Mariann :)
Så godt at det ikke bare er meg! Skal kikke på de fargene du nevner, UnaCita :) Hamp vet jeg at jeg har kikket på, men de andre hugser jeg ikke hvordan var.
Gjør ofte som deg, Randine. Har prøvd å være litt meir kreativ i fargevalget og det har endt med grin for å si det sånn ;)