mandag 31. januar 2011

Hagen vår, stell-nytte-hygge

Tok ned noen hagebøker i helga og har lest igjennom mesteparten av denne her. Forfattere er
Pio Larsen og Dagfinn Tveito og boka er utgitt av Det Norske Hageselskap/Gyldendal Forlag i 1975. Gammel bok altså, kjøpt hos brukthandleren i Drangedal til noen skarve kroner. Og kornene er den vell verdt!!
Forfatterene skriver hver sin del av kapitlene parallelt, en del skrevet av hageamatøren Pio og den andre av Dagfinn som ekspertkomentator. Pio Larsens funderinger rundt hage og hagearbeid er en fryd å lese og Tveito gir stoffet meir kjøtt på beina. En av de bedre hagebøkene jeg har lest!! Abefales :) Et lite bilde av boka fant jeg på nett og hvis du er intressert i å lese boka selv kan du handle den her for den nette sum av 40,- pluss frakt.

4 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Kjekt med hagebøker om vinteren, det er da vi har tid til å lese og planlegge...

anne - moseplassen sa...

rart med det, sånne "hvordan hage" bøker går jo egentlig ikke ut på dato. bildene har ofte blitt bedre med tiden, men info er jo stort sett det samme.

Mari sa...

Ja ikke sant, Randine :) merker at hagegleden øker i takt med daglengde og takdrypp. Hvis jeg noen gang finner igjen plantelista mi kan jeg sette meg ned og tegne opp bed :P

Nei boka kunne nesten ha vert gitt ut på nytt nå uten de store redigeringene. Teksten oppveier bildene, noe som er å tenkte på når en ser dagens bøker. Masse bilder og ikke så veldig interresant tekst synes jeg går igjen i mange bøker.

Mariann sa...

Kan huske at de to hadde endel hageprogrammer på NRK for mange, mange år siden. Flinke karer begge to. Kan tenke meg at det er en bra bok.