tirsdag 27. januar 2009

Kattunger og hageplanlegging

I dag er det grått ute og gradestokker viser 4,4 blå. Inne begynner temperaturen og stige om det er ovnen eller kattene er jeg ikke heilt sikker på... Å ha 4 katter og 3 av dem er innekatter på 7-8mnd er ikke bare bare :^o Småpusene er noen fine rakkere som ville fått en trist skjebne om ting ikke hadde klaffa som det gjorde. Jeg var til dyrlegen med en undulat her etter nyttår og overhørte en samtale der det var nevnt noen katter og om det var greit å gi dem vekk hvis noen ville ha dem. Det var faktisk en mann som var inne med kattene for å få dem avlivet for de gikk ikke sammen med samboerens dachs... Er det mulig... Nei det er det ikke, så jeg sa at jeg kunne ta dem meg :o

Han hadde betalt for avlivning og kremering og det rakk til sterilisering av ei og halve kastreringa på hankatta. Mannen min var lettere oppgitt da jeg fortalte det, men han innrømte at han hadde gjort akkurat det samme om han var i min situasjon. Vi er like bløte begge to når det gjelder dyr og han er jo tross alt et kattemenneske b-(
Kattungene var vant til å være innekatter så de må nok få være inne til det blir litt varmere i været. Det sier seg selv at når 3 kattunger spretter baller og leikemus veggimellom der de spinner bortover parketten så blir det litt leven. Men søte er de da.
The weather is draped with gray again. Indoors the temerature is rising, but Im not sure if its the oven or the cats thats making it hot in here. We've got 4 cats, 3 of them young cats about 7-8 months and they have never been outside before. Since they havent prepered their winter coats they have to stay inside until the weathers getting warmer. So now I have 3 hyper kittens racing arround the livingroom chasing balls and a stuffed mice...
In the photos My is helping Bastian with his bath. Bastian is trying to return the favor but it isnt that easy with all that long hair...


Nå har de roa seg litt ned og Bastian synes at det er tid for en vask.


"Nei nå var det på tide at du vaska deg! Her, la meg hjelpe deg litt"


Det er ikke så lett å vaske bak ørene selv


Susse litt på kjakene også. Bastian må pusse litt tilbake men...


... fytti så lange hår!På hagefronten skjer det ikke så stort på det praktiskeplanet. Har laget et kart over hagen og notert hva slags jord og solforhold som finnes på de aktuelle planteplassene. De forskjellige plantene som fins i hagen fra før av har jeg skrivd ned på ei liste og etterhvert som jeg googler fram krav til jord, lys, fuktighet, høyde og blomstringstidspunkt noterer jeg det bak navna. Da blir det litt lettere å vite hvor en kan plassere dem noe som forhåpentligvis forenkler arbeidet med omrokkering og nyplanting.
For avslutte blogginga og jobbe litt videre så jeg avslutter med et sommerslig bilde av noen fine liljer som dukka opp i sommer. Noen som vet hva de heter? Ønsker dere som stikker innom en fortsatt fin ettermiddag :)
Outside in the garden nothing mutch is happening. I've begun to make a map over the garden, plotting in light and soil conditions etc so I hope it will be a little bit easier to replant the garden when spring comes.
Beneath is a picture of a lilly that appeard in the garden this summer. If anyone have a suspicion of what it could be please send me a comment :)
To those who find this blogg; I hope you'll have a nice day!

4 kommentarer:

Frøya-Heidi sa...

Ååå, de kattene var bare nydelige! Skjønner godt du ikke hadde hjerte til at de ble avlivet.

Ha en fin dag du også!

Ninni sa...

SÅ nydelige kattepuser! Heldige de som kom til deg :) Vet du, akkurat det samme har jeg opplevd hos dyrlegen - med samme resultat som deg :)

Mari sa...

Hehe ja jeg klarte hvertfall ikke gå fra dem, Frøya-Heidi, og velge kunne jeg ikke, bestemme hvem som skulle leve og hvem som skulle dø :s Flotte kjælne katter er de og det blir spennende å slippe dem ut for første gang og se hvordan de reager.

Var det en ung katte Ninni?

Ninni sa...

Det var bare en liten kattunge, helt umulig å ikke ta med henne hjem. Du kan lese om henne nederst i innlegget som heter 'Pus og Silkepus' i etiketten DYR.