fredag 23. januar 2009

Snøvær og egg

Til morran vaknet vi opp til 10cm med kvit og fin snø. Det blir så mye koseligere med en gang med litt snø på trærne og alt er reint og kvitt. Det er godt og vell 60-70cm fra før og nå har det begynt å snø igjen.


Prata med mannen min ista og han sitter fast på vestlandet i en tunell. Der har han venta siden i går... Var visst et heftig vær i Haugesundtraktene i går, noe som en vrengt lastebildør kan bevise! Men han er som regel ved godt mot og vi satser på at han kommer seg tilbake til "riktig" side av fjellet før kvelden.

Ellers så er det ganske stille og rolig her. Var inne hos hønsa med noen kokte poteter og annet snacks og så at en av de gamle endene har laga sitt femte egg for i år. De er vell en 6år nå tenker jeg og synes at de holder seg bra.


Hønsa har også begynnt å legge egg igjen etter pausa de hadde før jul. Har 14 høner av forskjellige raser og blandinger og det er +/- 10 egg til dagen så jeg er tålig fornøyd :) Her er et bilde som viser av variasjonen. De lyse egga er egentlig lysegrønne og kommer fra araucanahønene. Hvis man googler rasa kan en se at eggfarga varierer endel, noen bilder er nok litt tukla med, men det finnes høns som legger mørkere grønne egg en de som hønene mine legger. Moro er det lell og folk som kjøper egg synes at det er spennende.

~:>

4 kommentarer:

David White sa...

Good luck with the hens - what a wonderfully back to basics thing to blog about - eggs - very important to write about the simple and real things in life, in my opinion. I just wish I could read your lovely words... :)

Mari sa...

Thank you David :) Hens are one of my hobbies and its quite facinating to se how different the animals are, not only their personality but their egg color too.

Elisa sa...

Gratulerer med blogg og takk for kommentar på min! Araucanaegg er nydelige, eg ønsker meg ei slik høne. Kanskje det blir ei råd med det i løpet av 2009?

Mari sa...

Hvis du ikke er nøye på om de er reinrasa eller ikke så kan det være muligheter for rugeegg herfra. Da blir det blanding av araucana og phoenix isåfall :)