lørdag 5. mars 2011

Konglesafari


I formiddag har ungene og jeg vert på konglesafari noe som egentlig burde være litt vanskelig siden vi ikke har vinger og det fortsatt er massevis av snø. Nå har det seg sånn at Gubben og svigerfar hogde litt tømmer tidligere i vinter så det gikk greit å finne fram til et par topper. Har du forresten sett hvor masse kongler det er i år? Hvertfall her i distriktet er grantoppene brune av kongler, til glede for ekorn og småfugler også meg da :) Var ute en liten time og kleskorga viser fram dagens fangst. Ikke verst!?
konglehøsting er fakstisk årets første hageaktivitet. Skal ut og plukke fleire kongler når snøen har minket litt meir. Hva jeg skal med konglene? Det kommer jeg tilbake til, men kanskje du har en liten idè?

8 kommentarer:

New Dawn sa...

Det lurer jeg virkelig på, hva skal du bruke de til?
Venter spent....

Anonym sa...

Pynt/hobbyprosjekt/opptenning? Jeg venter også i spenning.

ide-puffen sa...

Hei hei hei.
Nå har jeg funnet en ny yndlingsblogg. Jippi. Så herlig lesing og inspirasjon til meg som ønsker meg gård/småbruk. Herlig lesing om kyrne. Jeg har tenkt på Skotsk høylandsfe. De er så hardføre og godlynte?? Villsau hadde vært moro også. Vel drømmer iallefall. Gleder meg til å følge med deg videre.
Her er så mye snø at konglene ligger godt gjemt ennå.
Mye å glede seg til framover nå, både for dyr, planter og mennesker.
Riktig god søndag videre.
Hilsen
Randi

ide-puffen sa...

Hei igjen. Går det ikke an å følge deg??

Mari sa...

jaha nå kan dere lure ;) Blir en stund før jeg får tatt dem i bruk så jeg kan si så mye at de er til dekke. Tror det blir bra, Gubben er ikke heilt overbevist ;)

Så koselig da ide-puffen :) Har ingen erfaring med høglandsfe, men se ser ut som trivellige dyr :) Har lagt til følger knapp nå, noen har klart å legge seg til alikevel, men hvordan,det vet jeg ikke :)

stallnilsen sa...

Det blir spennede og lese herka du skal bruke konglene til :)
Har lagt dæ til som følger, koselig om du følge mæ.

Lisbeth.;O)

Trinity sa...

Ja, nå ble jeg skikkelig nysgjerrig. Får vel følge med framover. Jeg kjenner jeg gjerne skulle vært med på konglesafari - det betyr kanskje at det er litt mindre snø hos dere enn det er hos meg...

Mari sa...

Nåja, det er ikke godt å vite Trinity :P Det er nok gode 60cm på flatmark og der ikke sola har kommet til er det nok enda meir. Konglene hang fortsatt fast i granbaret og litt lfaks gjorde at jeg kunne finne fram til noen kvister. Når en kvist var funnet så var det lettere å finne de andre. Det smelte meir og meir for hver dag som går så det er nok ikke lenge til det blir enklere å finne både greiner og kongler :D