lørdag 19. mars 2011

Tomatspiring og saueklipp og blablabla

10 mars blei tomatfrøene sådd, torsdag 17 poppet første spire opp (vinneren var Rainbow Cherry mixed) og i dag har 'A Splash of Cream' og "Kulde tolerang" kommet med spirer de også. Av 6 frø har 4 spirt, men det kan fortsatt dukke opp et par til, rart det der, men tomatfrø pleier å ha god spireprosent :) Chilliene står fortsatt på badet og koser seg.

Gårdagen var hektisk med saueklipping og styr. Gubben er heldigvis heime så det gikk lettere enn i høst. Fikk klipt heile 12stk noe som bør være greit nok for oss amatører. En kamerat av Gubben har jobbet som saueklipper og har rekord på 15 sauer på en time, vi holdt på i 5-6? Øvelse gjør mester sies det ;)
Det er godt å få av ulla før lamming og nå er vi ikke i tvil om at væren har gjort jobben sin. Noen av dem er ordentlig digre! Blir spennende å se hvor mange lam vi får i år. Snittet har vert på snaue 1,5 lam pr søye i tidligere år, men med litt ekstra kratfor rundt paringa håper vi på at snittet går litt opp.

I dag farer vi avgarde i bursdagsselskap. Tanteungen vår er 1 år alt. Lille knøttet :) Blir moro!

Ønsker alle en god helg med flott vårvær, det ser låvende ut her hvertfall :D

2 kommentarer:

krepsemor sa...

Jeg har delvis vokst opp på gård, og er godt kjent med lamming og diverse =) Det er en spennende og slitsom tid når det står på! Mange utfordringer en kan stå ovenfor, søyer som mister lammene og søyer som dør under lamming. Ofte går det bra å få morløse lam under spenene til andre søyer!
Gøy med spirende tomatfrø! Her spirer det også, og nye er sådd!
Ønsker deg en fin søndag!

anne - moseplassen sa...

Herlig bilde av hønene! hehe, ikke smarteste dyra dette da, overrasker meg ikke at du måtte bære de i sola, hehe, enda jeg har lite erfaring med høns.

Og hurra for tomatspirer!