søndag 19. juli 2009

Når vi først er inne på fjørballer

her er et par til! "Den gærne anda" hadde ligget lenge og vel på reiret sitt før det plutselig en dag dukket opp to små. Det er snart 3 uker siden og de vokser kjempefort!! And og bebiser har bodd i uthuset til nå i frykt for at ungene skulle bli kattemat. Nå har de blitt såpass store at det skal litt meire til + at anda er ikke en å spøke med. Jeg satt meg ned for å ta bilde og der kom det en sånn fjærsak som en pusser støv med i full fart mot meg :o Kom ikke heilt bort, men tøff var ho hehe. Flinke anda :)
I hagen har det blitt gjort fint lite i dag. Jeg har prøvespist en mikroskopisk gulrot og en lang kvit reddik kjøpt fra Impecta. Den var det ikke så veldig vits i synes jeg da den var omtrent på størelsen som gulrota selv om graset var kjempestort. Om ikke så lenge så håper jeg at jeg kan høste vanlige reddiker da jeg fikk et ras her i forrige uke og kjøpte inn 24 tagetes til 5kr stykke og ordna den fårren i åkeren som jeg ikke hadde gjort noe med. Der blei det sådd salat, reddik og planta ned purre i tillegg til endel tagetes. Resten av tagetesene fikk plass der mine selvsådde purrer blei plata og blei borte.
Om ikke annet så vokser potetene bra og vi prøvehøsta 3 gras i dag. Under Blå Kongo var det veeeldig lite, så det spørs om det er for tidlig selv om de har begynt å blomstre. Det er vell ikke den sorten som bærer best uansett, men hvis det ikke blir meir enn dette så blir det bare noen få planter til neste år for moro skyld. Den andre sorten vi prøvde på var Magnum Bonum og der var det masse små fine lyse poteter! Magnum Bonum er en sort som det har vert dyrket endel av både her og i Seljord i "gamle dager", og sikkert i kommunene rundt omkring her også. Det virker som den funker bra her så de vil jeg vil ha meir av til neste år!! Jeg synes det er ufattelig morsom å plukke poteter når avlingen er god. Dra opp et gras og det velter nesten poteter opp fra jorda. Hah!!
Jo så har jeg, etter en lang pause, begynt å hekle bestemorruter igjen og er oppe i den enorme sum av 36!! Mjadda...

2 kommentarer:

Villrose sa...

Mange artige fjærkre du har!

Randines hageblogg sa...

Flotte store fjærballer, fine ender som koser seg med sin mor.

Mine poteter er vokser seint og er nok ikke klar for å bli tatt opp før til høsten.

36 Oldemorsruter høres ut til å være fremskritt, det er fordelen med strikke- og hekletøy de kan alltid legges bort...