tirsdag 22. desember 2009

Julecoleus

For et par uker siden var vi på besøk hos noen venner i Nissedal (passer jo fint i disse juletider!) og i tillegg til godt selskap og stell fikk vi denne snedige saken.
Coleus/praktspragle er en lettstelt plante som finnes i uendelig mange farger og fargekombinasjoner, men denne fasongen har jeg ikke sett før hehe.
Planta ser ut til å ikke ha vert toppa noe særlig og har blitt voksen, godt over 60cm fra pottekant og opp til topps i rett linje uten å ta mål av alle krusedullene. Den er støtta opp av en bambuspinne og ved å surre herligheten med grønt bomullsgarn fikk jeg fanget de mest uregjerlige sideskuddene. Litt pynt fikk den også i form av små blanke julekuler, som ikke kommer så godt fram på bildet. Resultatet er en julecoleus og er et tilskudd til de alternative juletrea, det tradisjonelle kommer ikke inn i stua før i morra.

Har også laget meg noen bretteposer som jeg skal gi vekk i julegave. Oppskrift i boka Julegleder av Stenkløv og Nilsen Morken. Knakende fin bok!! Posene var enkle og kjappe å sy. Hadde lite tid til å pynte med applikasjoner eller broderi som brukt i bokji så det blei maljer og det var litt artig å få det til da jeg ikke hadde prøvd på det før.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Posene var kjempefine! Sett en plastpose inne så har man en instant potteskjuler for en vertinnegave også.

orchis sa...

Stilig juletre.
God Jul.

Elisa sa...

Litt av ein coleus, ja. God jul til deg!

Anne (Moseplassen) sa...

hihi, det var da et superfint juletre!

Ønsker deg en riktig fin jul, og et godt nytt år!