fredag 10. april 2009

I dag har det vert en flott ute dag. Selv om det var litt grått tidligere så kom sola fram og det har vert oppi 13 grader i skyggen. Har begynt å rydde i uthuset og kaninene er flytta ut i uteburet igjen. Så ut som de var fornøyd med det der de lå i sola og sov.


Hønene er også glade for at det er varmere i været og at den forferdelige snøen forsviner. De har såvidt vert utenfor uthuset etter at snøen kom, men med bare flekker så frister det litt mer. Fire av dem hadde funnet vei til plattingen og lå og sola seg. Det er damer som kan kose seg altså!

Når en først er inne på høner så har jeg ei høne som ligger på egg og fikk bura henne ordentlig inne sånn at hun kan ligge i fred. Lyste egga og kasta dem jeg var sikker på var tomme. Hun har vell ligge i ca to uker nå om ikke lenger så da kommer det forhåpentligvis noen kyllinger etterhvert.

Undulatene er satt sammen i et bur på badet der de får medisin i vannet. Dyrlegen var enig med at de pusta for fort, men han hadde ellers lite fornuftig å si (annet enn at undulaten beit så hardt...). Håper medisinen funker hvertfall, det er ikke moro når småttisene er pjuske. Når de er ferdige med behandlingen er planen å putte dem nede i planterommet til de kan komme ut på verandaen og det blir stas. De blir forresten ikke aleine for Tov kom heim med denne karen torsdags natta. En kollega av ham kunne ikke ha den lenger og Tov sier ikke nei når det gjelder fugler han. Han er igrunn ganske tam, men han vil ikke gå på hånda og etter at vi fikk ham i buret igjen vil han hvertfall ikke på hånda. Jeg har fått det for meg at han ikke får lov til å komme ut av buret før han går på hånda igjen. Vet ikke om det er riktig men? Kanskje greiere å la han fly inn og ut som han vil?

Var oppom naboene i går og satt og prata en stund. Kjempe koslige folk. Katta var trivellig og hadde en veldig spesiell mørk rødfarge. De hadde han med fra Nederland og har levd livets glade dager og blitt god og rund :)

Sådde forresten årets første utesådd i gårkveld :) Achillea 'Summer pastels' ved utetrappa. Der vokste det vanlig ryllik i fjor så da burde disse freshingene kunne klare seg der også. Dekte med fiberduk og gjerda det inn med hønsenetting. Så nå er det bare å håpe på at det spirer.

Nå vil jeg gå å legge meg. Blir trøtt av å vere ute heile dagen. Senga er nyoppredd og vinduet står oppe. Ingenting er som å legge seg etter en aktiv dag og snuse inn lukten av reint sengetøy og vår :D

3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Hønene så ut som noen divaer der de koste seg i solen, flott bilde!

merethe sa...

Det er flere enn oss som koser seg med våren forstår jeg :) så avslappet ut disse hønene.
God påske.

Landliv sa...

Driver og overbeviser min kjære om at vi absolutt skulle hatt høner, men han er litt vanskelig å få på gli... han mener at det er greit nok å få tak i egg i butikken og ser ikke sjarmen...

God påske til deg!