torsdag 11. mars 2010

Hekler hexagonbestemødre

Har fått heilt dilla på hekling den siste tiden! For ikke å snakke om garn... Det hender jeg ikke får sove om kvelden for hodet mitt er proppfult av nye prosjekter og all verdens flotte garn. Har du hørt så vilt?


Her før helga var jeg innom den lokale kles/gardin/garnbutikken. Jeg og restekorga er gode venner og jeg fant 14 nøster med Smart garn i fargen "en slags turkis" 7033. Dagen etter var jeg innom Nille i Kragerø og handla meg et par nøster med Østlandsgarn nr 208 (skulle få inn meir nå i slutten av uka).


Så var det spørsmålet om hva en skal begynne på av prosjekter som bruker litt garn. Hundremillioner sokker var ikke så aktuelt, men jeg fant denne oppskriften på hexagon granny'er. Den er genial! Her festes lappene sammen mens en hekler. Ingen lause tråder og ingen evighetsjobb med å sy dem sammen etterpå!! Me like!! Er oppe i 30 lapper og har nesten brukt opp 3 turkise og 1,5 rosakrem nøster. Hoi, som det går!!

5 kommentarer:

Margrethe sa...

Du har nok fått den store garnfeberen! Det gir seg nok gradvis ettersom lommeboka blir tynnere.
Det mønsteret du hekler ser ganske kjekt ut. Når jeg får heklefeber igjen skal jeg prøve.
Når det gjelder Sandnes mini-palett så klør det ikke i det hele tatt. Herlig å ha på seg.

Ninni sa...

Så moro, det var et kjempefint mønster :) Og så deilig å slippe hundrevis av lapper som skal sys sammen til slutt. Jeg hadde et lappeteppe som endte der nemlig, jeg orket ikke å ta fatt på sammensyingen. En herlig dille det sikkert!

Mari sa...

Haha Margrehte!! Bra å få en diagnose på galskapen ;)

Har et resteteppe med vanlige bestemødre og der har jeg ikke kommet lengre...

Tovepia sa...

Hei på deg og takk for hyggelig kommentar! Så trivelig når nye stikker innom og legger igjen spor;)
Takk for oppskrift til teppet, så herlig å slippe alt arbeidet med tråder, så dete skal jeg prøve meg på når tiden kommer;)
Ha ei flott helg og klem fra meg;)

Elisabeth sa...

Wow, så lekkert!! Jeg har så sansen for slike litt gammeldagse heklearbeider. De oser av nostalgi og svunnen tid :)