fredag 20. mars 2009

C for store biler ;)


Som nevnt i bloggbeskrivelsen min til høgre så er mannen min glad i ting som sier vrom og spesiellt store ting som sier vrom... Derfor har vi noen sånne. Og siden ukas bokstav er "C" så passer det bra og vise fram "vidundra", hvertfall de to som er mest respektable, hvis en kan kalle dem det...

Så her kommer et "skrytebilde" som han selv har lagt ut på bilforumet han frekventerer. Dette er tatt i fjor vår da vi fortsatt bodde i Hjartdal. Det kommer egentlig ikke fram hvor bratt det var inne i havna, men stallen kan gi et lite pekepinn.

Her er et bilde av yours truly som høgdeviser (i kjent stil med augene igjen). Jeg er da 170 høg og da sier resten seg selv.


Chevrolet Silverado pickupen er GM's mest solgte bil gjennom tidene og kommer med forskjellige girkasser og akslinger. Akslingene kan bygges om for å tåle mer av terrengkjøring og bla større hjuldimensjon (dette er visst veldig moro å pusle med).


Det sies at disse bilene med stor motor er dyre i matvegen, men erfaringen tilsier at de ikke er værre enn andre eldre biler feks Volvo. På sommerføre med 4x4 koblet ut bruker denne 1.1 l på mila. I forhold til nye biler i micro-klassen er dette dobbelt så mye, men medregnet sikkerheten for de som sitter inni og det at en slipper å reise til merkeverksted for å få det fikset er det ikke så værst.
Mange sier at det må være vanskelig å kjøre en bil på denne størelsen. "Den gang ei" sier jeg bare da for denne slaven ser en hvor en har. Var en periode jeg brukte den som pendlebil og jeg har faktisk lukeparkera med den. Så det så ;)

Og det stopper ikke her. Denne søte saken er konebilen. Jeep Grand Cherokee. Den er jo hakket mindre og en skulle tro at den var bedre å parkere bla, men den er faktisk mer uoversiktlig. Men god å kjøre er den og den blir beskrevet som en sportsbil i forkledning for denne har over 200 hesters v8 under panseret :D Akselerer godt gjør den, men er egentlig ingen bil å kjøre fort med (det skal en jo ikke uansett) da den er litt krengete. Men for ei som er vant med 70 hesters Nissanpickup var det veldig fint å ikke sinke trafikken i oppoverbakker lenger hehe. Bilen kommer med konstant 4x4, noe som en merker på forbruket, men den er suveren til å ta seg fram.
15 kommentarer:

Petunia sa...

Store kule biler dette! Kunne godt ha tenkt meg en slik:)
Flott birdrag til runde 3 med bokstav C!

Unknown sa...

Stilige de der da. Ikke noe å kjøre rundt med i småbyer i italia..ha-ha.

Januarsola sa...

Ønsker meg en Cherokee, det skjønte jeg nå!!
Kult valg av løsning på oppgaven ;)

Anonym sa...

Kunne ønske meg en Jeep, ja, men da er det mange trange gater og streder her som jeg aldri ville våge meg inn i... :) God helg!

Unknown sa...

Herleg valg av C:0)
Og eg er einig med deg: Store bilar er faktisk ofte bedre å kjøre enn små!!

amylin sa...

Liker store biler! Om de bare hadde kunne gå an å få som miljøvennlig også. Ha en god helg.

Inger sa...

Et skikkelig tøft C-valg!
Ha en fin helg!

Evami sa...

En sånn bil (den øverste) ønsker min kjære seg: SÅ bra valg på C.

Viola sa...

Bilene er flotte de. Men de koster skjorta i drivstoff da.. Samboeren min hadde en Chevrolet, som vi likte veldig godt begge to. Kom så høyt opp når man kjørte.. Men akk... de forurenser, og det er synd. Jeg blir å tenke mer miljøvennlig, men samboeren min hadde nok gått for en Cherokee:)
Ha en fin helg!

Anonym sa...

Flotte doninger!!
Min lille "Postmann Pat"-bil faller liksom igjennom ved sammenligning! *ler*

Sologbolig sa...

Dette var noen flotte biler og flott valg på C. ønsker deg ein fin lørdagskveld.

Vestlandsjenta! sa...

Flott innlegg på C da! Biler er jo kjekt det da!! Og å prøve ut biler i terreng er vel kanskje enda kjekkere, hva vet jeg! Hehe! Ha en strålende slutt på helgen!!

Mari sa...

Oisann her var det mange koselige kommentarer! Ved ombygging til gass så kommer en både billigere unna og miljøutslippa er så store, men det er ikke noe å tenke på med så gamle biler. Må nesten nevne at Chevroleten bruker mindre drivstoff enn det Jeepen gjør for ikke å gå nærmere inn på det...

Kjøring i terreng for å leike seg er jeg ikke noe for, men det er kjekt å kunne komme seg fram på traktorveger når en skal til fiskevann som ligger et stykke unna.

Som nevnt er chevroleten en oversiktelig bil, men det er jo ikke alle plasser den er like egnet. Det var en av grunnene til at vi fikk en mindre en. Er ikke bare bare å kjøre på smale vinterveger når en møter biler midt i vegen. Da hjelper det å ha en bil som ikke er så stor selv.

MineSine sa...

Flott innlegg på C!
Skjønner det er gøy med store biler - det neste får bli en Hummer det :-)
Var på Island i fjor, der var det om å gjøre å ha størst dekk (!) på slike biler - det var status! Så jo helt sykt ut, men sånn var det nå :-) Så det er mangt å gjøre med store biler :-)

Ta en titt innom min andre blogg:
http://fotomorro.blogspot.com

Anonym sa...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品