mandag 30. mars 2009

D for Dahlia


Denne ukens bokstav er D og siden jeg har klikka bajs i georginehylla både på Europris og på en annen butikk så passa det bra og vise fram hva jeg har funnet :)
På heimesida til American Dahlia society står det at hvis en kan dyrke tomater kan en dyrke Dahlia. Jeg prøvde for første gang i fjor og jeg synes at "jørginer" ,som de kalles her, er endel lettere enn tomater som jeg ikke blir helt venn med.
I tillegg til at Dahlia er planter som er lette å ha med å gjøre finnes det uendelig mange kultivarer og det er jo morsomt :) Grunnen til det store mangfoldet er at istedet for å være diploide (fått ett kromosomsett fra hver foreldre) er de octoploide (4 kromosomsett fra hver foreldre). ganske artige greier.
wikipedia står det at det er 20000 sorter og 30 arter. Av alle disse artene har jeg nå hele 7! Enorme mengder serru. I fjor hadde jeg Arabian Night som er en mørk, mørk Dahlia som går inn i dekorativ gruppa. Den blir ca 120cm høg og holder fargen ganske bra i halvskygge. Den var den aller første jeg kjøpte og den blei pottet ganske tidelig. Stakkars blei rendt ned av både hunder og ender før den fikk komme med blomster utpå seinsommeren en gang. Da jeg grov opp knollene hadde den blitt kjempestor i forhold til hva den var da den ble gravd ned. Kjempestas! Det som ikke var så stas var at den omkom iløpet av vinteren. Ny innkjøpt i dag.

Kjøpte også et par kvite georginer. Disse blei kjøpt på Europris da jeg syntes så synd på dem da de hadde spira så voldsomt inne i posene... Men flotte var dem. Og den ene er det liv i og står med små skudd nede i planterommet.For å se andre D'er klikk på ABC logoen på toppen av siden :)

5 kommentarer:

Petunia sa...

Jeg er så takknemlig for alle dere som velger å skrive om blomster på ukens bokstaver. Det blir som en liten oppslagsbok for meg siden jeg skal anlegge hage den nærmeste tiden.
Nydelige blomster og et flott og lærerikt innlegg. Den dype røde fargen er bare så nydelig!

organic-lizzi sa...

Så utrolig vakre:-))
En gang greide jeg å få satt ned løken,men husket jeg å ta den opp?...Nei da!!
Er virkelig håpløs...
Nyyyt at du har evnen,så får jeg komme inn å titte på bilder i hvertfall:-))
Fortsatt fin dag fra Randi

Charlotte - FO² sa...

Så vakkre di er :) Kjempe flott bidrag, og nydelige bilder :)

Anne på Moseplassen sa...

Georginer er høstens eventyr! Flotte saker :D
greie å så er de også! Da får du så mye rart atte :)

Anonym sa...

情趣用品,情趣,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲