En gang på barneskolen, husker ikke hvilke anledning det var, hadde bestemora til en av guttene i klassa baka verdens beste sjokoladekake. Jeg prata så høyt og flott om denne kaka at mamma ringte og spurte etter oppskriften :D Kaka, som i ettertid har blitt kalt "Kjetil-kake", har satt standarden på hvordan en sjokoladekake skal være.
Dagens kake er basert på Kjetil-kake oppskrifta, men jeg prøvde meg fram med litt ekstra i og det blei godkjent det også. Her kommer oppskrifta.
3 egg
4 1/2dl sukker
50g smelta smør
2 1/4dl melk
4dl mjøl (evt 6dl og dropp havregryn)
2dl havregryn
2ts bakepulver
3ss kakao
rosiner og sjokolade, hakket i småbiter (det lille ekstra ;) )
- egg og sukker vispes til eggedosis
- Ha i det våte
- Hakk rosiner og sjokolade og bland det i det tørre. Kan hende det er lurt og smuldre rosinene litt inn i melet slik at det ikke blir rosinklumper i deigen.
- Ha i det tørre og bland
- Ha røra i en smurt/bakepapirkledd liten langpanne
- steik kaka nederst i ovnen på 175C i ca 40min.
Glasur
100g smelta smør300g melis
1 1/2ss kakao
2ts vaniljesukker
3ss kaffe
Blandes sammen og smøres på kaka når den har kjølt seg litt. I skuffen fant jeg geletopper, kakestrø og valnøtter så det blei litt forskjellig pynt på i dag Hvis det blir noe igjen er kaka fin å fryse og den tiner ganske kjapt når en tar den opp :)
2 kommentarer:
Sjokoladekake er godt, mye bedre enn kaker med krem.
Nå baker jeg ikke så veldig mye for tiden, men denne så fristende ut.
sjokoladekake er veeeldig godt :D og er så enig med det der med krem. Det blir fort for mye!
Legg inn en kommentar