fredag 13. februar 2009

Bakt paprika med ost. Nam :)

I dag var siste dagen av fem ukers utplassering i en femteklasse. Selv om perioden gikk greit skal det bli usannsynelig godt med vinterferie!! Oooo glede :D
Avsluttet dagen i byn med litt shopping; tulipaner på Plantasjen, 10 for 40kr, maling til soverommet og noen billig boller til å ha frokostblanding/snacks osv. Hadde to fra før og kjøpte 4 til. På veg heim var jeg innom vårt eminente pol (må være Norges miste) og bestilte to flasker Luna, som er hittils den rødvinen vi liker best.

Vel heime var det tid for mat og på dagens meny sto det bakt paprika med ost. Den lages slik:


1 stor paprika
2-3 mellomstore champignong
litt purre
1 liten lauk
litt mais
salt, pepper, chilli
smør

Sett på ovnen på ca 200*.
Skjær av toppen av paprikaen og rensk ut frø og kjerne.
Del toppen av paprikaen, sopp, lauk og purre i små terninger og stek dem møre i en god klatt smør.
Ha i litt mais og krydder.
Sett paprikaen på en ildfast tallerk el. Hvis den ikke står av seg selv skjær av litt i bunnen, men ikke så mye at det går hull.
Ha i fyllet og ha ost på toppen.
Has ca midt i ovnen i 20min eller til osten har fått litt farge. Paprikaen skal være stekt, men fortsatt ha endel tygg.

Kan serveres som den er til kvelds eller med feks ris til middag. Det blir endel veske fra paprikaen når den skjæres opp så jeg bruker det til å fukte risen med sammen med litt soyasaus. Beregn en paprika per person.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Det hørtes kjempegodt ut. Takker for oppskriften, og ønsker deg en flott vinterferieuke.