mandag 9. februar 2009

Kaldt!

Oooo i dag var det kaldt!! Tror nesten det er årsrekord med 24,7 blå til morran i dag. Var 17 da jeg la meg på søndagskvelden og det er jo egentlig 10 for mye bare det. Ellers så har det vert et strålende vær :D Det er sånne dager som i dag med knallblå himmel, skinnende sol og små krystaller som drysser ned fra trærne som gjør vinteren så flott!!! Vinteren er jo det når det først blir ordentlig vinter. Selv om vi hagegale lengter mot varmere tider med jord under neglene og bugnende planter er det godt med denne hvileperioden. Lade opp batteriene og drømme og planlegge alt vi skal gjøre når det bare blir bart.

Alle årstider har sin sjarm og jeg liker dem alle på sin måte, selv om jeg ikke er så glad i vinterregn og høststormer. Tenk på dem som bare har to årstider, hvor mye de går glipp av! Det er jo flott å se at snøen smelter og grusveien kommer fram. Det klukker i mange små bekker og hestehoven viser sine gule små ansikter. Trekkfuglen kommer tilbake og busker og bedd grønnes.
Sommeren kommer og det er ingenting som å ligge i ei hagegynge og kikke opp i ei bjørk der sola blir silt gjennom bladverket. Pusle barbeina rundt i hagen på varme sommerkvelder og høre fuglene avslutte sangen for kvelden. Gjømme seg i kjøkkenhagen og spise reddiker og sukkererter og kanskje en liten gulrot eller to mens ingen ser det.

Høsten kommer med fargesprakende bladverk både i hagen og i skogen. Vi kan høste bær og sopp. Ta opp resten av grønnsakene og forberede hagen på vinterdyna som forhåpentligvis kommer før barfrosten får herja for mye med de sarte plantene som egentlig ikke skulle klara seg hvis de fikk se på sonekartet. Hysj!Så tilslutt kommer vinteren igjen som ei velsignelse og legger et lokk på det hele. Da slipper en å stresse med løvet som skulle vert raket og alt ellers som skulle vert gjort, men som en ikke rakk. Så når det nermer seg jul og kanskje litt over nyttår kommer frøkatalogene snikene og temperaturen inne på "gal" stiger. Plutselig har en en liten skog av planter som må prikles og det står potter overalt i vinduer, på bad og kjøkken. Det er godt med den tida vi har nå. Selv om jeg som sagt er glad i alle årstidene gleder jeg meg fælt til det skal bli varmere i været. Og selv om det bare er i begynnelsen av februar har det blitt mye lysere enn det det var for bare noen uker siden. Og med dager som denne så klarer man helt uten problem å like vinteren, selv med 24 minus :)

Ingen kommentarer: