søndag 1. februar 2009

Det har brent i huset vi leide før!!

Det har brent i huset vi leide i Hjartdal! Kjempetrist for det var nok verdens fineste plass hvis en så vekk ifra den fæle veien opp til gården. Det er stuedelen med gamle rosemala møbler som er mest skada (der flammene vises på filmen). Der er det bare tømra som er igjen. Hitterst der soverom og bad er er det vann og røykskader, fikk ikke med meg hvordan kjøkkenet var men det er nok ganske sota der også. Godt det bare blei matrielle skader, men det gjør vondt å se at det brenner.

2 kommentarer:

Ninni sa...

Så trist :( Slike gamle skatter har vi ikke råd til å miste. Et virkelig nydelig sted. Telemark er det vakreste fylket vi har i Norge. Jeg har så sansen for de gamle husene i Hjartdal med original rosemaling.Jeg har riktginok ikke vært i selve Hjartdal, men har sett bilder fra de gamle husene der i flere bøker om rosemaling.

Mari sa...

Ja Nordbygda i Hjartdal er den fineste plassen jeg vet om (tett etterfulgt av Jomfruland). Der er mange gamle hus og gårder bevart og det er et kulturlandskap som er helt fantastisk. Det samme med Svartdal. Der er det gamle slåttenger der det vokser flere forskjellige orkideer og andre planter en ikke finner i moderne enger.