lørdag 28. februar 2009

Sjokoladekake

Har fått litt baketrang de siste helgene og denne helga blei det sjokoladekake.
En gang på barneskolen, husker ikke hvilke anledning det var, hadde bestemora til en av guttene i klassa baka verdens beste sjokoladekake. Jeg prata så høyt og flott om denne kaka at mamma ringte og spurte etter oppskriften :D Kaka, som i ettertid har blitt kalt "Kjetil-kake", har satt standarden på hvordan en sjokoladekake skal være.


Dagens kake er basert på Kjetil-kake oppskrifta, men jeg prøvde meg fram med litt ekstra i og det blei godkjent det også. Her kommer oppskrifta.


3 egg

4 1/2dl sukker

50g smelta smør

2 1/4dl melk

4dl mjøl (evt 6dl og dropp havregryn)

2dl havregryn

2ts bakepulver

3ss kakao

rosiner og sjokolade, hakket i småbiter (det lille ekstra ;) )

  1. egg og sukker vispes til eggedosis

  2. Ha i det våte

  3. Hakk rosiner og sjokolade og bland det i det tørre. Kan hende det er lurt og smuldre rosinene litt inn i melet slik at det ikke blir rosinklumper i deigen.

  4. Ha i det tørre og bland

  5. Ha røra i en smurt/bakepapirkledd liten langpanne

  6. steik kaka nederst i ovnen på 175C i ca 40min.

Glasur

100g smelta smør

300g melis

1 1/2ss kakao

2ts vaniljesukker

3ss kaffe

Blandes sammen og smøres på kaka når den har kjølt seg litt. I skuffen fant jeg geletopper, kakestrø og valnøtter så det blei litt forskjellig pynt på i dag Hvis det blir noe igjen er kaka fin å fryse og den tiner ganske kjapt når en tar den opp :)


2 kommentarer:

Juni sa...

Sjokoladekake er godt, mye bedre enn kaker med krem.
Nå baker jeg ikke så veldig mye for tiden, men denne så fristende ut.

Mari sa...

sjokoladekake er veeeldig godt :D og er så enig med det der med krem. Det blir fort for mye!