lørdag 21. mars 2009

Ahh for en deilig VÅRdag!!

Sto opp til et nydelig vårvær og fant ut at vi skulle begynne dagen med en gåtur! Vi hadde ikke gått så langt før jeg ble var et rådyr på nedsiden av veien. Som nevnt tidligere mysser det med rådyr her i år. Blei stående å se en stund før jeg så at det var ikke bare ett, men fire! Er ikke så lett å se dem når de står stille i buskaset. På bildet her er det bare ett, tatt på max zoom, men en ser at det står en og lurer mellom bjørkestammene.


Så har jeg sett årets første hestehov :) Har ikke åpnet seg helt, men der er'n. Den står i grøfta helt oppunder en fjellvegg, så her blir det varmt og tidlig vår hvert år.


Gikk inn en veg jeg aldri har vert før og fant dette nydelige huset oppi skogkanten. Forelska meg heilt, bare se på vinduene på tilbygget på første bildet! En sånn en plass litt inni skogen kunne jeg virkelig tenkt meg. Bor nå egentlig litt i skogen her også, men alikevel :D


Snudde da vi kom til Finneid bruk, den gamle saga på Finneid. Den er ikke i drift lenger så vidt jeg veit, men ligger idyllisk til.
Fikk malt andre strøk på fuglekassene også. Tenkte at jeg skulle ha takpapp på taket for at de skal bli tette. Har brukt gamle planker så det er endel sprekker i dem.

Slapp hønene ut i dag siden det var så fint vær og jeg og bikkjene alikevel var ute. De er stort sett inne i gangen og gjør hærverk da se ikke er så glad i snø, men de dristet seg ut hvertfall litt. Fra "trikanten" så ser jeg bort på kaninburet som for øyeblikket er tomt (kaninene er i uthuset). Det var noen rare lyder der inne fra og det var ikke så rart når en ser hva som er der inne. Burhøns!!

Fikk fiksa litt vårstemning i trikanten også. Tok ut potta med påskeliljer og klipte vekk det som var avblomstert. Puselabbene fikk selskap av orerakler og julelykta fikk komme ut. Kanskje ikke det mest vårlige, men den fresher opp til jeg får tak i en i annen farge.
Dammen har tint såpass at det er badeplass så jeg jaget endene ned dit så de kunne dyppe seg litt. Det var poppis ! Har tatt endel bilder så jeg legger det inn i et nytt innlegg seinere. Nå har Tov kommet heim etter en ekstratur til Haugesund. Sånne helgeturer er bra betalt og nå skal han være heime en uke så da tenkte han at det gikk an. Vil jo gjerne ha han heime litt også :)

1 kommentar:

Randines hageblogg sa...

Flotte bilder fra en morgentur!
Trekanten var blitt koselig ved vårpynt og er nok et godt sted å sitte litt med.

Ha en fortsatt fin helg!