søndag 15. mars 2009

I dag har det lettna og det er knallvær ute! Jeg derimot sitter inne og må jobbe med grammatikk. Norsk er desidert ikke mitt fag...


Noe som jeg liker en hel del bedre er mat og vi har akkurat spist oss stappende mette på Gundads Indiske mat. Den oppskriften kan virkelig anbefales! Bytta ut kyllingen med blomkål og broccoli og selv Tov som egentlig foretrekker noe animalskt til middag var veldig fornøyd. Det eneste som jeg syntes var litt tricky var de nan brøda. Tror jeg gjorde som det sto i oppskriften, men deigen blei så seig og klissete så jeg hadde oppi en god del mere mel, men gode blei de tilslutt og jeg har niste til i morra :)


Ellers så funderer jeg over kjøkkenhagen. Rådyra har spist opp knoppene på epletrærne, så det spørs om det er noe håp for dem. I høst hadde kålplantene som jeg ikke hadde tatt inn blitt snaua helt nedpå og ringblomstene hadde de spist blomstene på >:( I dag fortalta Pappa som bort oppi vegen her at rådyra hadde vært heilt inne på trammen deres og spist på bjørkekvistene som hadde blitt samla i hauger etter at "Isdronninga" hadde blitt toppa. Det ser altså ut som jeg må sette opp et gjerde rundt kjøkkenhagen hvis jeg vil ha grønnsaker og blomster i fred. Hva slags gjerde har jeg ikke bestemt meg helt for ennå, men lurer litt på planke gjerde eller hønsenetting med sånn brei "hestetråd" på toppen (brei strømtråd/bånd beregna på hest. Den er lett synelig og lager lyd når det blåser). Får tenke litt på det.
For noen dager siden tok jeg fram hortensiaen fra i fjor og den hadde kommet med nye skudd både fra bunnen og på fjorårets kvister. Er det ikke sånn at det er fjorårskvistene som blomstrer? Det vil si at det blir blomster i år også? Det hadde vært knall, for hortenisablomster er kjempeflotte :)

Må også notere at jeg har fått frøa fra Impecta og har sådd:
Ameranthus cruentus 'Oeschberg' Amerant
Bassia scoparia 'Trichophylla' sommersypress
Salvia argentea 'White Birds' poppis planta på Hagegal i år, svak mot påvirkning jeg? Neida :D

Fikk frø av Clitoria ternatea og jeg lurer på når de skal sås?Har ikke hatt dem før så jeg er litt usikker på hvor fort de vokser :-? Vil helst ikke ha en haug med klengeplanter som surrer seg rundt lamper, andre planter og hverandre... Så hvis noen har tips tar jeg gjerne imot dem :)

5 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Norsk grammatikk er en uting, spesielt når en må lære den....
Gundas Indiske mat hørtes bedre ut, spesielt med blomkål og broccoli som også er mine favorittgrønnsaker.
De andre spørsmålene kan jeg desverre ikke hjelpe med, de var alt for kompliserte for meg!

Mari sa...

Jepp grammatikk er ille og jeg ser at jeg har bomma litt med "knall vær" også, lurer på hva slags vær det er? Må le litt, artig at jeg ser det selv og har nå rettet opp min lille "leif";)

Elsa sa...

Begynner å bli noen år siden jeg lærte norsk grammatikk. Kanskje det hadde gjort godt med et oppfriskningskurs:-)
Da jeg jobbet som nattevakt skrev vi rapport etter vakt. Korte setninger omtrent som telegramstil, og det henger litt igjen enda når jeg skal skrive noe. Får ikke flyt i skrivinga.

Juni sa...

Jeg kan ikke så mye om hortensia , men jeg vet at i allfall stuehortensiaen, som jeg har i hagen blomstrer på fjorårsgrener. Men blomsterknoppene ble dannet om høsten, så problemet er om de har klart vinteren eller ei. Noen ganger fryser de og da blir det lite eller ingen blomster. Hvordan det er med andre hortensiaer vet jeg ikke.

Nå får du la være å ta frem den røde pennen for det er mange år siden jeg gikk på skolen - kunne sikkert trengt et aldri så lite norskkurs jeg og:) (staver man norskkurs sånn?)

Mari sa...

Du Juni, det vet jeg ikke, er vldig usikker på hvilke ord som skal deles og hvem som ikke skal det ;) jeg har den teorien at så lenge en kan gjøre seg forstått så er det greit nemlig :D Jeg skal aldri bli norsklærer så målet er å få bestått hehe

Det er en stuehortensia dette også. Fikk den av Mamma i fjor da hun ville kaste den >-) Den har stått i et uoppvarma rom til nå og har blitt flytta ut i gangen ved vinduet og fått litt vann.
Har overvintra hortensia ute tidligere, men den frøys tilbake og jeg fikk ingen blomster.