søndag 22. mars 2009

Årets første bad!

Jeg venter nok en stund til, vil gjerne at snøen smelter først hvertfall, men nevnte i går at vi hadde endene ute. For dem så var det årets første bad. Dammen har vert gjømt under lag med is og snø og det er først nå i uka som var at det har blitt såpass åpen at endene kan få bada. Siden ender er forferdelig dumme dyr måtte jeg gjete dem ned til dammen, det var ikke så poppis, men da de endelig kom seg uti var det 6stk ender som kosa seg fælt :)
Til og med Jaro hoppa uti... Det var nok mest for at det var veldig spennende med flaksende fugler og ikke for at det var så varmt, men han var snill og lot anderumpene vere i fred.

Midt på bakerst ser vi Knoppen. Han er rein moskusand og er en stor og rolig kar. Den eneste anda som kan la seg klappes og han liker å spise brød fra hånda. De andre endene er mer skvetne av seg. De andre på bildene er blandinger av moskusender og "vanlige" tamender. Sånne blandinger er sterile, det blir som å krysse esel og hest. Men egg skal de egentlig legge uten at jeg har sett noen.
Blir endel vannsprut når de setter igang... ikke så rart når en bare har hatt ei vannbøtte å bade i i vinter!


Er så stas å få bada altså!


Festlige å se på når skyter de seg fram i vannet så vasspøyta står.Etter en stund karra de seg opp på land for å pusse fjæra i sola.
Ravna og Pus er noen ordentlige landkrabber. Vi vil ikke bli våte i pelsen så vi står her og koser istedet. Nemlig!
4 kommentarer:

orchis sa...

Ender er morsomme og sjarmerende! Hadde to - inntil de ble så digre at de valset ned det meste i hagen. Ikke først i køen når det gjelder intelligens, men de var likevel meget kreative når det var noe de ville ha, som f.eks. fruktene på chillibusken min. De fikk jo ikke lov, men forsøkte å late som de hadde helt andre planer med å vralte over terrassen for å nå opp til de som hang høyest....
God uke!

merethe sa...

Det var vist veldig godt med et bad :) gøy å se bildene.

Elisabeth sa...

Åee..du har moskusender. Det er noe av det flotteste jeg vet. LIke ved stedet vi har hytte bor det en moskusand som heter Pettersen. Og flere ganger i uken når vi er der, må jeg avgårde og hilse på han. Pettersen liker å sitte på fanget og bli klappet, en skikkelig koseand. Har vurdert å skaffe oss moskusand her hvor vi bor, men jeg er muligens litt redd for graving i blomsterbed ;)

Mari sa...

Moskusender er koselige dyr :) De graver litt med nebbet, men der en har etablerte planter går det ganske greit. De kan også finne på å beite på planter de synes smaker godt. De plukka av alle nypene så langt de rakk på rugosaene i høst og det var artige å se på.

En annen fordel med moskusender er at de bråker ikke så mye som vanlige. Har 4 vanlige og de holder et forferdelig leven. Moskusender er også veldig sterke og må være mye vanskligere å få tak i for rovdyr enn vanlige. Måtte dryppe augene deres i vinter og for å holde dem i ro så måtte jeg sitte på skrevs over dem og holde dem fast med knærne... Det trenger en ikke med vanlige ender. Utrolig hvor sterke de moskusendene er!