søndag 29. mars 2009

Bare en uke igjen til påske...

Fokus, fokus! En uke igjen før det blir en hel uke med friiiii. Denne uka ser ut til å bli ei travel uke med rus-kurs, ny eksamen i norsk, innlevering av drama oppgave og planlegging av fleksibelpraksis. Men uka inneholder kun 5 dager før ny helg setter inn så jeg overlever nok det også ;)


I går rydda jeg nede i planterommet og flytta noen staudepotter opp i soveromsvinduet. Just like magic, ledig plass under plantelysa! Hva gjør man da? Sår mer :D


Agurkurt blå

Agurkurt Kvit (Hypatica)

Kvit løvetann (hva skal du nå med det? spurte Tov. Men tenk så artige, svara jeg hehe)

Malva sylvestris 'Mauritiana' (frøboksen i fjor)

Vannmelon 'Sugar baby' sto å lura lenge før jeg putta to frø i ei potte. Hadde hatt moro å prøvd å ha ei plante i vinduet fram til det er tid å plante den ut. Kan godt hende jeg har gjort noe dumt, men da er jeg sikker på at det er dumt når jeg står og lurer på det til neste år!


Cosmos:

Yellow garden Cosmos (ebay)

'Sensation mix'

'Sea Shells'

rosamix fra frøboksen

'Cosmonaut'


Pusla litt nede i planterommet i dag også og fikk potta tomatplantene over i melkekartonger som jeg hadde klippet av på halvveien. Skal prøve å ha dem i vinduene her i stua for her er det godt med lys (forhåpentligvis nok) og ikke så varmt (stort sett under 20).


To blodbegerplanter har avgåt med døden. Ser ut som de har fått rothalsråte. Håper at jeg klarer å holde liv i de andre. Hvertfall de jeg har lovet bort! Den som jeg overvintra fra i fjor står i vinduet oppe og har begynt å vokse på høggir, så hvis jeg har den og et par til så tror jeg det holder for meg.


Bror min og dama var nesten på besøk, men bare nesten. Han har tomt rett bortenfor oss og skal til å bygge der til sommeren og var på befaring der for å vise hvordan han hadde planlagt hus og tomt. Hadde regnet med at de stakk innom, men de stakk bare av igjen. Sett sånt... Men de lovte å ta en tur seinere så da gjør de nok det :)


Avslutter kveldens post med et bilde som jeg tok i fjor av 'Black velvet rose'. Frø fant jeg i frøboksen og siden jeg aldri hadde prøvd å så pelliser før så fikk jeg lyst til det og jeg er veldig fornøyd med resultatet. En nydelig blomsterfarge og lekre, mørke blader. Fikk trompeter på den i høst og jommen så fant jeg et frø i en av dem også! Den ble puttet i en potte og spirte gjorde den. Ser ut som den får mørke blader som morplanta, men er litt spent på blomsterfargen. Hadde vert tøfft om det ble en annen farge på dem.

3 kommentarer:

Juni sa...

Nydelig pelargonia du hadde der.
Jeg har fått noen frøplanter av min søster. Hun vet ikke noe om sort eller farge. Det skal bli spennende å se hva de blir til.
Hvit løvetann?
Det har jeg aldri hørt om, håper at den ikke er like spredningsvillig som den gule.

Randines hageblogg sa...

Det blir bra med påskeferie fra skolearbeidet som nok tar mye tid,

Vannmelon har jeg også sådd ikke mindre enn 4 stk, men det er en russisk og fruktene skal være små.

Frøsåing er en kjekk syssel på denne tiden av året mens vi venter på vår...

Mari sa...

Så spennende da Juni! Kanskje det blir noen nye sorter ut av det :)
Nei det hadde ikke jeg heller. Fikk frø av Seascape og skal bli spennende å se hvordan de er. Spørs om de er som den gule i villighet, men det er jo bare å plukke av hodene etterhvert som de visner. Prøve på hvertfall ;) Har sådd rosa også, men de står ute under snøen fortsatt.

Det blir artig Randine. Russiske vannmeloner høres ut til å være tingen :)Blir spennende å høre hvordan de blir utover sommeren. De jeg har sådd prøvde jeg på i fjor også, men som så mye annet i fjor fikk de ikke de gjødsla de skulle ha og de visna vekk. Nytt år nye muligheter så i år satser jeg på egen avling :)