mandag 16. mars 2009

Spor i snøen og skamklipt bjørketre

Gikk en liten tur med bikkjene tidligere i dag. Det var godt å komme ut litt og selv om sola er fraværende i dag er det ganske behaglig ute. På vår veg kom vi over flere spor; beverspor (borterst), ekornspor (det nermeste), rådyrspor og menneskespor :p
Beveren hadde vasset gjennom snøen, over vegen og henta kvister. Artig at de har kvikna til igjen. Har ikke sett noe til dem på en stund.
Tok også et bilde at det skamklipte treet til foreldra mine. Den har vært toppet en gang tidligere og nå var det dags til å ta toppen igjen. Det blir mye lauv av et bjørketre og foreldra mine er ikke så unge som de engang var.
Det første bildet viser hvordan den så ut tidligere i vinter.
Bilde 2 er et undervegs bilde der naboen er framme med motorsag og stusser litt på toppene.
Bilde 3 er resultatet... Bjørka er ikke så staselig nå lenger,
men mindre lauv blir det nå hvertfall
og det vokser ut nye kvister etterhvert.
3 kommentarer:

Juni sa...

Ei sånn bjørk vokser mellom oss og naboen. Naboene var mine svigerforeldre, og etter de døde har min datter og svigersønn overtatt huset. Gode naboer med andre ord. Svigerfar pleide å skamklippe den akkurat slik som bjørka du viser, fordi den vokste opp i ledningene. Jeg husker at jeg himlet med øynene første gang jeg så det, og sa det var bedre om han saget ned hele bjørka. Det ville han ikke, så bjørka har jevnlig blitt beskåret eller rettere sagt ribbet for grener og halve stammen gjennom tredve år minst. Den lever i beste velgående og blir riktig så fin etter et par år. Jeg mente det ikke ville gå å beskjære ei bjørk på den måten og hvis den overlevde ville den se aldels forferdelig ut. Så feil kan man ta!
Bjørka deres blir sikkert fin igjen om et par år.

Randines hageblogg sa...

Flotte spor i snøen, spennende å tenke på at noen har gått forbi...

Klematisen på bildet i bloggen min er en "Sommer Snow", den blir kjempehøy og har lang blomstringstid.

Bringebær er kjekt å ha i hagen, gule er som sagt min favoritt.

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Huff ja, de ser ganske stusslige ut når de er nyklipt... Har sett at noen formklipper trærne mens de er ganske små og da blir kronen en forholdsvis tett ball. Har noen bjørker jeg tenke å beskjære selv også. Må vell ta de snart så de ikke blør for mye.

Mari (fikk ikke logga meg på... hmmmpf)

Ja den Clematisen hadde jeg sansen for. Har sett Alpina med små blomster, men av "normale" blomster har jeg bare sett sånne med stooore blomster. Fin var den :)