onsdag 18. mars 2009

Årets første kosestund i solveggen :D

Hah! Da jeg kom heim i dag hadde sola tatt og løsna på islaget som var igjen på plattingen (stort sett kalt "trikanten"). Med litt spadebruk blei mestparten av isen fjernet og jeg kunne benke meg på benken og lese avisene og slappe av med cola...

Etter lading av batterier var det dags for en tur og bikkjene var ikke vonde å be på. Moro å se hvor mye snø som tiner fra dag til dag. Fra jeg kom heim i ett tida og til jeg gikk tur med hundene sånn halv tre tida kunne jeg SE at det var smelta i vegen opp til foreldra mine. Turvegen vår hadde også kommet mye mere fram siden i går. Det er så godt å gå på grusveg istedet for å tråkke og skli på den sørpete isguffa som har vert i vegen den siste tida.

I går fant jeg fram fuglekassene jeg snikra for et par år siden og i dag fikk de sitt første strøk med beis. Min beregningssans har gjort at spannet, som jeg kjøpte sommeren 05, ikke bare har rukket til hagemøbler, men også to kaninbur og flere fuglekasser og nå håper jeg at jeg har nok til ett strøk til på de kassene jeg har igjen, om ikke 1,5. Må handle inn litt mer maling for jeg har igjen to uglekasser som må males og jeg har veldig lyst på et kollektiv til stæren. Stær er fantastisk flotte fugler og det er fasinerende å høre på alle de forskjellige lydene de lager! Spørs om jeg må rote litt i uthuset i morra å se om jeg finner noen materialer som kan brukes.
Kassene bør være nogenlunde klare til helga for da skal det ryddes i kratt og tynnes i trærne slik at det skal være rolige forhold for de som eventuellt vil flytte inn.

Siden jeg ikke har noen respektable bilder av kassene for øyeblikket tenkte jeg å legge inn en link til en anne blogg med forskjellige fuglehus prospekter (heiter det det?). Har kikket gjennom flere blogger, men kan ikke finne den nå :( Det er så masse kjekt en ser rundt i bloggene som en biter seg fast i, men det er ikke lett å finne ting igjen... Hvis noen har gode tips for å organisere det så gjerne si ifra.

Nå høres det ut som vaskemaskina nærmer seg ferdig så da får jeg avslutte jeg også. En fin kveld til deg som stikker innom :)

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

I går så jeg årets første flokk av stær, så de er ikke så langt unna...

Elisa sa...

Me har også masse fuglekasser rundt huset, det er ei glede med alle småfuglane!