torsdag 18. februar 2010

En ulykke kommer som regel ikke alene

I går ettermiddag ble det i hui og hast en tur til dyrlegen, igjen. Denne gangen var det matvraket Ravna som måtte under lupen. Iløpet av dagen hadde noen, enten kattene eller hun selv, klart å rive opp posen med kattemat og Ravna hadde fått i seg mestparten.... Stakkars lille jenta mi, hun var som en gassbalong :( Klappet en henne på sidene så var det som å klemme på en prompepute og hun var knallhard i magen sin.
Hos dyrlegen blei det parafin, antibiotika, noe gassdempende og veske intravenøst. Røntgenbildene viste masse gass og kattemat og dyrlegen mente at hvis det ikke var for bildene kunne en tro at hun hadde magedreining. Hadde vi ventet et par timer hadde det blitt "helt for jævelig" sa han.

Etter endel parafin kom det opp to schvære posjoner kattemat. Det er det verste jeg har sett!! Og det var mer igjen som foreløpig bare har kommet ut bakveien i små mengder, men litt er bedre enn ingenting.

Om det er appetitten som har ført henne ut i ulage, så er den hvertfall en hjelp når en skal ha i henne parafin og veske. Blander litt i matkoppen sammen med et par teskjeier boksmat vi fikk med og med litt direkteinnsprøyting av blandingen i munnen så går resten ned på høykant. Snakk om matmons...

Det ser ut som dette går riktige veien, var neimen ikke så sikker på det i går. Nå er jeg trøtt og fæl (men jeg har da hvertfall ikke svevd under taket her...), vi har sovet på skift for å kikke etter henne og ta små, hyppige lufteturer for å se om det kommer noe ut og for å stimulere fordøyelsen.

Vi har aldri hatt forsikring på hundene og det er i situasjoner som dette at det hadde vert grulig kjekt. Har bestilt forsikringssamtale med Agria og jeg anbefaler på det sterkeste at hvis du ikke har forsikring, skaff deg det. Agria forsikrer hunder i alle aldre, i motsetning til de i bankene.
Dagens reklame :/

4 kommentarer:

Anonym sa...

Uff så utrivelig, godt at det går rette veien og at dere var så raske.
Tror gjensidige (eller var det IF) også har kjæledyrforsikring... Jeg kan "trøste" deg med at huskatter er enda vanskeligere å forsikre.

merethe sa...

Vi lærte også at det er meget lurt med forsikring på hunder. Vår fikk noe med øynene og vi hadde rett og slett glemt å videreføre valpeforsikringen. Det ble dyrt kan man si. Men nå er hun helforsikret ja. :) Vi fant ut at Agria var best. :) Håper det går greit med vovsen. :)

Elisa sa...

Uff, det var godt det gjekk bra!

Mari sa...

Ja det ser veldig mykje bedre ut nå, takk og pris.

Blir til at vi forsikrer heile bunchen 2 bikkjer og 4 katter. Dyrlegen mente at hvis en forsikrer 3 katter får en en katteforsikring med på kjøpet. Det er jo igrunn greit. Har hatt noen utgifter på kattene i fjor. Den ene hadde klemt halen og det blei verk og fælt, så var det to som fikk noe virus greier med byller i halsen. Det sies at dyr har en beroligende virkning, men jeg har spurt meg selv flere ganger om det faktisk stemmer... :/
Men så lenge det går bra er det veldig koselig da :)