fredag 29. mai 2009

Høner i sola

I dag har det vert varmt og godt ute. Hønsa har også kosa seg og valsa rundt på plenen utenfor inngangen da jeg kom ut for å pusle litt. Jeg har kanskje nevnt at vi har delt hønene etter størelse? Vi har 3 flokker, en med minihøner en med små høner og en med store høner med tilsvarende haner. De som er ute i dag er de små hønene. De skal snart flytte til bygdetunet i Sauherad. Litt trist å tenke på, men det blir bedre for alle parter da det er ingen som trenger å være "fanget" i fjøset. Stor hane og små høner er nemlig en dårlig kombinasjon...
Enn så lenge så tusler småttene rundt på tunet her og koser seg i sola :)


Hanen er en staselig kar og er av rasen Sølvhalsa Phoenix, han liker ikke bikkjene så han jager de når de står med ryggen til. Mot folk er han snill og lett å håntere. Her er han sammen med islendingen og brahma høna (stor gul). Brahma'n har ingen venner hos de andre store så hun går sammen med de små. Vi kommer til å beholde henne og en liten brun ei som går mykje sammen, men de skal gå med minihønene. Det kan bli artig å se på :)
Ooo det er så godt å ligge i sola

Vi er meir opptatt av å spise ting vi finner i graset vi.


Hva er dette for no'?

Jeg ligger her og koser meg så kommer du din papparazzi og forstyrrer!!


5 kommentarer:

Juni sa...

Så koselig med høner tuslende rundt på gresset.
Lykke til med eksamen!

Miamaria sa...

Åh, det ser så artig ut med høner i hagen! :) Kule bilder.

merethe sa...

Så fine hønene er. Jeg husker godt de vi hadde. De fikk vi kose og holde. På en måte kunne jeg tenke meg noen igjen... :) GOd pinsehelg.

Randines hageblogg sa...

Flotte høner, flott at de kan kose seg ute i finværet.

God pinsehelg!

Margrethe sa...

Ååå så koselig :)
Nå er det mummeret før våre høner flytter inn! Gleder meg til "familieforøkelsen" :)

Hilsen Margrethe