tirsdag 19. mai 2009

Jordbæråkeren i boksJordbærplantene jeg kjøpte i fjor har endelig fått bakkekontakt. I mangel på noen bedre plass å plante dem ble de plassert i verandakasser etter innkjøp. Der klarte de seg ganske greit, fine kart og greier og så kom maaasse regn og de råtnet bort :( For at ikke plantene skulle lide samme skjebne i vinter blei de plassert i kjelleren hos potetene. Morplantene gikk det greit med, men jeg skulle ha potta "kjeltringene" for det var bare noen som hadde slått rot i verandakassene som overlevde.
  • Nå står det 36 planter i åkeren:
12(8) planter Bounty
6(4) planter Polka
5 planter Regina - fra Jorunn I
1 plante som jeg tror er Elan (remonterende, fikk ikke et eneste bær i fjor...)
12 planter Corona fra hagen til Pappa :)
Fikk også jevnet jorda rundt bringbærradene og jordbærflekken. Til uka er planen å så til "ganger" med gras, da blir det ikke så klinete og jeg får mer klipp til grønngjødsling :D Sånn ser bær og urtedelen ut foreløpig. Hvis en myser godt ser en noen jordbærplanter til venstre og bringebær til høgre. Et lite oversiktsbilde :) Må nok gjøre noe med jorda når jeg skal ordne urtene for de skal stå på den mest fuktige delen av jordet... Men det blir ikke før i høst da vi skal legge om til kommunal kloak. Det skal graves rett på hitsiden av bæra og da er det vel håp at det blir litt bedre drenering. Om ikke annet kan gravemaskinmannen putte noe sand der så jeg kan blande. Ooo er litt gira!Avslutter med et koselig og rotete bilde av pusungene. Tror det er første gangen jeg ser dem sove sammen alle fire. De var så søte der de lå i en klump oppå de nyvaska klærne... Det var visst fint å ligge der.
Since I've got this new gadget I've realised that it isnt only norwegians that visit my blogg, and I find that fun :) So in honour of you guys I'll try to write a little in english too.

Today I've plantet my strawberry plants that I bought last year. They haven't been cared for that well, but now they finaly can stretch their roots :) I've started a kitchen garden project this year and the potatoes and
Jerusalem artichokes are safe in the ground along with different types of vegetables, or I hope they'll become vegetables, the seeds haven't germinated yet :)
Rounding up tonights post is a picture of my cats snuggling together om my new washed laundry... They are quite cute though

1 kommentar:

Randines hageblogg sa...

Jordbær er kjekt å ha i hagen, mange spennende sorter du har. Gressganger mellom bed har jeg også, det gjør hagen så fin og grønn synes jeg, lett å holde med litt gressklipping.

Nusselige små kattepuser...

Ha en fin hagehelg!