torsdag 7. mai 2009

Nå blåser det noe infernalskt! Trærne legger seg langflate og vinderosjon har fått en ny dimensjon! Det har blåst ganske godt de siste dagene og det er noe fasinerende med naturkreftene når de tar i skikkelig, hvertfall når en sitter varmt og trygt og kan se ut ;) Ikke noe hagevær med andre ord. Nå begynner det sannelig å regne også...

Av hagerelaterte tinger så fikk jeg planta to søyleepletrær som vi har til omplassering i to store potter. Hvor skal man egentlig ha slike? De får stå på verandaen til jeg finner på en lur plass der de kan stå med bakkekontakt. Snedige trær er det hvertfall. Ellers så prikla jeg kålplanter i går, kålrot og kinesisk kål (kinakål?) De andre kålplantene lar seg vente på, men det begyner og stikke opp noe i de andre pottene også.

Randine skriver at fram til lørdag er det voksende måne så nu er det dags til å så grønnsaker. Nåh! Et teknisk problem oppstår, jeg mangler jord... Hva gjør man så? Lager jord selv? Spørs om jeg må prøve på det, men først på jeg lese litt i "Populærmusikk fra Vittula", den må jeg ha lest ferdig og skrivd logg til innen 11 mai. Eksamen kommer med stormskritt uhu...

4 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Her har det også blåst "stikker og strå"...
Det er ikke meningen å forvirre noen med å så på stigende måne, men det har jeg lest engang så hvis det passer slik gjør jeg det.
All jord er egentlig bra å så i, men lesing og eksamen bør nok gå foran såing.

Lykke til med lesing og såing når du skulle føle for det!

Juni sa...

Mye vind her også. Det blåser vestavind og det kan jeg ikke fordra, for den tar skikkelig her jeg bor, og da blir det gjerne lavere temperatur også. Ikke særlig fristende å være ute.
Randine sier at det er såtid nå pga voksende måne. Det kan godt være at det stemmer. Et annet gammelt tegn på riktig såtid er at det er på tide å så når heggen blomstrer. det gjør den her nå, så da må man vel bare finne frem såposene og gå i gang.

Mari sa...

Men det er da moro å prøve hvis en sier at det ka være til hjelp. Har lest det tidligere også så da er det bare å prøve. Månen har nok innvirkning på meir en vannstand ;) Har sådd noen potter og har flere klare, men de får nok vente til i morra.

Nja har ikke kikka på heggen til foreldra mine ennå, men jeg tror jeg måtte ha ventet en stud til hvis jeg skulle ha sådd da... ;)Men bjørkene har fått museører og vel så det så det hjelper seg hvertfall :)

merethe sa...

Her blåser det også fryktelig fælt. Vi har så mange store trær rundt huset...håper alle står :) Gubben har spadd opp benkene i dag så de er klare til grønnsaks såing i morgen hvis vi ikke blåser bort før den tid :)