fredag 22. mai 2009

Hvem er vi?


Oi, gikk litt fort der et øyeblikk.... Det har seg sånn at det planeres og gjøres klart på nabotomta for husbygging. Det er flere plasser her i området som det graves og ordnes på og da er det greit å ha en plass og tømme overskuddsmasse, så her kommer det lass med litt av hvert. Stort sett så er det lass med grus og pukk som skal brukes på tomta, men det har kommet 2-3 lastebillass med jord også. Dette er fra privathager og det kan jo være litt spennende. I et lass som blei tippa nedi skråningen hos oss fant jeg en jordklump med dagliljer og her om dagen oppdaget jeg en lauk og noe røtter i en haug nede på snuplassen. Den ene tror jeg han vere en sånn liljelauk da den er bygd opp av skjell, mens den andre har jeg ikke peiling på hva er og kan fort vekk være noe ugras, men tenk hvis det ikke er det!? For å finne ut av det må en spørre de lærde!! Hva er disse for no'?

2 kommentarer:

hajal. sa...

Spørs om den andre kan være ei peonrot ?
Trur eg ville ha planta den i ei stor potte i fyrste omgang før eg visste kva det var. Då er det og lettare å finne ein høvelig plass til den når den er identifisert enn å begynne å grave den opp igjen og flytte på den.

Det kan være spennande med jord frå gamle hagar, men det kan og ofte føre med seg uønska ugras av div slag som ein ikkje har frå før.

Lukke til med dei nye! :)

elle-melle sa...

Skulle bare si det samme som hajal jeg. Det kan godt være en peonrot, og jeg ville gjort som hajal sier, plantet den i ei potte først, bare pass på at de nye skuddene ikke kommer mer en 4-5 cm under jorda, ellers kan den ha vanskelig for å sette blomsterknopper. Den løken minner veldig om lije, så det tror jeg du har rett i.

Lykke til med nyplantene:)